Love&Sex

S ovim pitanjima ćeš otkriti hoće li se vaša veza održati

Na početku veze ste jedna duša i tijelo te možete jedno drugome 24 sata neprekidno skidati zvijezde s neba – bez da si idete na živce. Ali…

Sve je novo, sve je uzbudljivo i to je jako dobro. Hoće li prva slijepa zaljubljenost prerasti u ozbiljnu, veliku ljubav, pokazat će se tek nakon nekoliko mjeseci ili godina. Kako bi se taj proces ubrzao, možeš svom partneru postaviti sljedeća pitanja. Njegovi odgovori otkrit će ti puno o tome jeste li uistinu „kliknuli“ u vezi. 

1. „Koliko ti treba vremena za sebe?“ 

Svejedno koliko je tko zaljubljen, prije ili kasnije mora imati nešto vremena za sebe. Ali, koliko je vremena je OK imati za sebe u vezi? Bilo bi dobro razgovarati s partnerom, jer svatko ima drugačije potrebe. Imaš li ti nakon posla koju minutu samo za sebe? Nemaš, a želiš? Onda moraš razgovarati s dragim. A i on ima pravo na svoje „ja-vrijeme“. Svakako se trebate dogovoriti na obostrano zadovoljstvo. 

2. „Kako bi potrošio veliki dobitak na lotu?“ 

Čak i ako je jako neugodno razgovarati o financijama, to je tema o kojoj obavezno moraš pričati s dragim – osobito ako imate dugotrajne planove. Ako jedan nemilice troši i baca novac kroz prozor - dok drugi šteti svaku lipu, sigurno će prije ili kasnije doći do prepirke. Osobito ako ste počeli zajedno živjeti i sada vodite zajedničko kućanstvo – morate se dogovoriti i uskladiti! 

3. „Što planiraš sa svojim roditeljima kad jako ostare?“ 

Premda je to neugodna tema, vrlo je realna – naši roditelji ne postaju sve mlađi i mlađi… Upravo zbog toga – u ozbiljnoj vezi – treba razgovarati o tome kako ćete se brinuti za roditelje kad to oni neće više moći sami. Treba li mama u dom ili će živjeti kod vas? Imate li uopće za nju mjesta? A što s njegovim roditeljima? U svakom slučaju, vrlo je važno govoriti o toj mučnoj temi. 

4. „Kako se ponašaš nakon svađe?“ 

Ti se nakon svađe obično odmah ohladiš i želiš izgladiti stvari, a tvoj dragi se voli duriti i ostaviti te na ledu? Ako ćete odmah pričati o tome kako se ponašati nakon svađe, uštedjet ćete si puno živaca. Važno je da nitko nema osjećaj da mora progutati krivicu. 

5. „Jesi li monogaman?

Svaki čovjek je drugačiji, pa je tako i svaka veza drugačija. Već i samu riječ „veza“ svatko drugačije definira. Kako na to ti gledaš, a kako tvoj partner? Za neke je otvorena veza rješenje, a drugi je preziru. Dakle, važno je s dragim dovoljno rano razgovarati o vašim očekivanjima i željama… 

6. „Što je za tebe prevara?“ 

U početku veze je logično da ne vidite ništa oko sebe i ne zanima vas nitko. Ali kad prvi plam zaljubljenosti popusti, počinjete primjećivati druge oko sebe pa iskušenja postaju sve veća i veća. Jesi li vjerna? OK, jesi, i to super! Ali, nemoj misliti da je sasvim normalno da je i tvoj najdraži poput tebe! Razgovarajte u miru. Je li možda već poljubac prevara? Ili čak nedužni flert u kafiću? Ili prevara počinje tek kad bude seksa… 

7. „Pereš li posuđe sada ili kasnije?“ 

Jedan od vas nakon jela fino otiđe do kauča, zavali se i ispruži sve četiri. A drugi se može opustiti tek kad je sve pospremljeno, oprano i pobrisano. To je također neugodna tema o kojoj trebate razgovarati. Važno je pronaći kompromis – prije nego bude prekasno… 

8. „Koliko često smiju dolaziti članovi moje obitelji?“ 

Ako misliš da bi moglo biti problema sa stalnim dolascima njegove mame ili beskonačnim telefonskim razgovorima, onda je to tema važnog razgovora. Sjednite u miru pa pričajte o tome koliko je poželjno (ili nije) da vas posjećuju članovi obitelji i koliko često. Mora li to biti doista svake subote i nedjelje ili je dovoljno jednom tjedno? 

9. „Što te najviše seksualno uzbuđuje?“ 

Parovi vrlo često zanemaruju tu temu – čak godinama! Ali, u iskrenoj vezi važno je reći partneru sve o svojim seksualnim željama – ali i što tko ne voli.

Photo: None

Komentari 0