Love&Sex 07. svibnja 2020.

Rekao je da mu je bivša više seksi nego ja. Trebam li ga ostaviti?

Shutterstock/Instagram.
  • Pitala je i dobila odgovor: Da, moja bivša je ljepša od tebe
  • Je li to razlog za prekid? Znači li da još voli bivšu? Ili ovakvo pitanje ne treba ni postavljati? Posebno ako nisi spremna čuti odgovor, ma kakav bio
  • Pitanje ove žene na društvenim mrežama, izazvalo je različite komentare

Svega se nađe u bespućima Interneta, pa smo tako naletjeli i na pismo korisnice jedne društvene mreže koja je na razmatranje širokom puku dala svoj problem i zatražila savjet. U novoj je vezi, a muškarcu s kojim je postavila je škakljivo (i netaktično, moramo reći) pitanje na koji je dobila odgovor koji nije željela. Evo, prenosimo njezino pismo, a i neke reakcije i odgovore koji su stigli... 

Pitanje čitateljice

"Zajedno smo mjesec dana, a s majkom svog djeteta prekinuo je prije jedanaest mjeseci. Pitala sam ga koja od nas dvije je ljepša i iako je rekao da smo obje zgodne i da sam je ljepša iznutra, rekao je da je fizički ona zgodnija. Ne znam je li to znak da je još nije prebolio i trebam s njim prekinuti ili trebam zaboraviti prošlost jer to je samo - mišljenje?"

Gadno je zabrljao

A onda su počeli pljuštati odgovori. Neki misle da je on pogriješio, neki misle da je ona kriva jer takvo pitanje nije trebala ni postaviti, neki da je pravda negdje između... Pročitaj, što ti misliš?

"Jao. Tvoj je dečko ovdje zabrljao. Iskreno, vjerojatno bih ga ostavila da sam na tvom mjestu! Ali mislim da moraš razmisliti koliko si i sama pridonijela ovoj situaciji."

via GIPHY

Ovo ne mora ništa značiti

"To što je rekao da je ona ljepša stvarno ne mora ništa značiti. Možda je jednostavno - zgodnija, objektivno. Ne znači da je zato još zaljubljen u nju i da tebe ne voli. Uostalom, rekao ti je da si ti puno bolja osoba. Po meni, to vrijedi više. Ljepota može privući na prvu, ali ostaje se s onim tko ti odgovara po karakteru, s kim je lijepo živjeti"

"Jako je pogrešno što je rekao da je njegova bivša ljepša od tebe, nema veze što je rekao da si ti karakterno bolja. I dalje je to nepristojno i povrijeđujuće. Teško ćeš to zaboraviti i ako ostanete zajedno. Dovoljan je razlog za prekid, ako ga želiš ostaviti." 

Nepravedno je samo njega osuditi

"Mislim da bi bilo nepravedno samo njega osuditi. Vjerojatno to pitanje nisi ni trebala postaviti. Pretpostavljam je proisteklo iz tvoje vlastite nesigurnosti, a ne neke zle namjere. Svejedno, dečka si stavila u vrlo nezahvalan položaj postavlajući mu takvo pitanje."

"Jedini bi "pravi" odgovor na to pitanje bio da kaže da je njegova bivša manje privlačna od tebe. Ali to nije temelj za zdravu vezu! Tvoj dečko ne bi trebao obezvrijediti svoje prijašnje veze kako bi dokazao da mu se sviđaš i da je vaša veza ozbiljna. Ne bi trebao pljuvati svoju bivšu da tebi pokaže kako si mu važna. U idealnom scenariju vas  biste dvoje bi trebali izgraditi čvrst odnos, u kojem se osjećate sigurno i voljeno bez potrebe da se uspoređujete s bivšim partnerima i vezama."

Ne pitaj, ako ne možeš podnijeti istinu

"Mislim da se takvo pitanje ne postavlja ako nisi spremna čuti i odgovor koji ti se ne sviđa."

"Tvoje je pitanje bilo glupo, ali ne opravdava njegov odgovor do kraja. Trebao je biti malo taktičniji, čak i ako smatra da je ona zgodnija. Mogao je izbjeći izravan odgovor nekom rečenicom tipa "sasvim ste različite, to se ne može uspoređivati" ili samo istaknuti neke tvoje prednosti. Bilo bi bolje čak i da je rekao otvoreno nema smisla voditi ovakve razgovore."

via GIPHY

Očito nisi dovoljno zrela za ovakvu vezu

"Nemoj zaboraviti da je njegova bivša i majka njegovog djeteta. Zbog djeteta će s njom biti povezan cijeli život na neki način i zbog tog djeteta bi taj odnos trebao biti što skladniji. Ako si se već odlučila ući u vezu s muškarcem koji ima bivšu ženu i dijete trebala si znati što to sa sobom nosi. Trebala bi ga potaknuti da s bivšom gradi odnos pun poštovanja, napokon, i ti ćeš morati graditi odnos s tim djetetom. Ovakvo pitanje samo unosi razdor. Ako nisi dovoljno zrela da se nosiš sa situacijom, bolje je da prekinete." 

Raspravi to s njim

"Ako brineš osjeća li on još nešto za svoju bivšu, reci što te muči i otvoreno porazgovarajte o tome. Ovo je važna stvar pa to raspravite, ali na izravan način, ovakvim, izokola pitanjima nećeš ništa postići jer odgovor jesi li ili nisi zgodnija od nje ne mora baš ništa značiti."

"Meni je ovo zvono za uzbunu. Ja nakon ovoga ne bih mogla ostati u vezi, kao da se ništa nije dogodilo"

"Tek ste kratko vrijeme zajedno. Nemate djece, kredit, ništa. Možete se bez problema razići ako nekome nešto ne odgovara. S druge strane: tek ste kratko vrijeme zajedno. Ne poznajete se dovoljno, vaš se odnos tek razvija, može li se već sad reći da ne valja? Možda se razvije u nešto prelijepo i uvidiš da si se bez veze brinula."

 

Komentari 0