Love&Sex

Ranoranioc ili spavalica? Tvoje navike spavanja utječu i na to koliko ćeš se seksati te koliko ćeš novca imati

  • Prema nedavno provedenom istraživanju, tvoje navike spavanja mogu znato utjecati na tvoj seksualni život
  • Što misliš tko se manje seksa, ranoranioci ili spavalice?
  • Osobe koje se rano bude zarađuju u prosjeku više novaca od spavalica

Rano ujutro ustaješ iz kreveta prepuna elana… Ili ne spadaš među ranoranioce? Neki se vesele vikendu jer tada napokon mogu bezbrižno spavati do podne, a drugi su tada već bili na trčanju, pojeli zdravi doručak koji su si sami spravili, popili kavu s prijateljima i pospremili stan. Noćne ptice i ranoranioci – svaka od nas ima svoj vlastiti bioritam. Prema nedavno provedenom istraživanju američkog Instituta za istraživanje mišljenja, oba ritma spavanja utječu na neke druge karakteristike i navike ljudi – između ostaloga, utječu i na seksualni život. 

Mane spavalica

U istraživanju su obrađivani rezultati ankete u kojoj je sudjelovalo ukupno 2.000 ispitanika. Pola ih se opisalo kao ranoranioci, a pola kao spavalice (podjela po spolovima bila je također oko pola-pola). 

Dok su noćne ptice priznale da se seksaju otprilike dva puta tjedno, ranoranioci to rade tri puta. Očito je stvar u tome što su odmorniji i naspavani jer ranoranioci prosječno spavaju sedam sati po noći, dok spavalice zapravo spavaju tek šest sati po noći – jer ostaju dugo budni. 

Hm, možda se jednom tjedno manje ne čini toliko puno, ali 52 puta godišnje?! 

Još jedno objašnjenje zašto ranoranioci imaju aktivniji seksualni život jest u činjenici da su češće u braku ili vezi od ispitanih noćnih ptica. A za samce seks dvaput tjedno i nije baš loš prosjek, zar ne?

Zadovoljni ranoranioci, noćne ptice perfekcionisti 

Osim seksualnog života, pokazale su se još neke razlike. Na primjer, ranoranioci su ljubazniji, veseliji, zadovoljniji te samouvjereniji, a noćne ptice su češće sramežljive, sarkastične i veći su perfekcionisti. Odgovarajuće tome su i hobiji ranoranioca – na primjer, kuhanje i izlasci – dok noćne ptice vole ljenčariti s dobrom knjigom u ruci. Osim toga, ranoranioci zarađuju u prosjeku više novaca od spavalica. 

Međutim, premda se više novaca i seksa u prvom trenutku čini sjajno i poželjno, rezultati ove ankete definitivno nisu razlog da sve noćne ptičice odjednom promijene svoj prirodni ritam. Naime, u anketi su ispitanici morali odgovarati na pitanja koja se tiču tek malog prozora u njihov život. A kao drugo, možemo biti sretne jedino onda kad pratimo svoje osjećaje i svoju prirodu. A tada je seks dvaput tjedno sasvim dovoljan. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0