Love&Sex

Progutati ili ispljunuti – evo što se događa s tvojim tijelom ako progutaš spermu

  • Progutati ili ispljunuti? Pitanje je sada! Ako se odlučiš na gutanje, to bi moglo imati sjajan učinak na tvoje tijelo
  • Dokazano je da sperma sadrži supstancu koja pomlađuje – spermidin, a ta se tvar pojavljuje i u drugim tjelesnim organima te pomaže kod reparature stanica.
  • Prije nego se odlučiš na učestalije gutanje sperme, moraš znati da se spermidin nalazi i u grejpu, klicama pšenice i soji. što ipak zvuči privlačnije

U nekom trenutku se svaka žena mora odlučiti hoće li kod oralnog seksa progutati sjeme ili će ga radije ispljunuti u papirnate maramice. Neke pomno promišljaju o temi „progutati ili ispljunuti“, dok se neke spontano odluče. Za sve koje još trebaju donijeti odluku: austrijski znanstvenici Frank Madeo i Tobias Eisenberg otkrili su u istraživanju da sperma ima pozitivan efekt na naše tijelo. Naime, naše stanice sporije stare! 

via GIPHY

Živio spermidin! 

Molim?! Dakle, ako redovito izvodimo oralni seks i gutamo spermu, ispada da možemo skupe anti-aging proizvode baciti u smeće? Pa, to je ipak pretjerana tvrdnja. Međutim dokazano je sljedeće: sperma sadrži supstancu koja pomlađuje – spermidin (zove se tako jer je po prvi puta izolirana iz sperme). Ta se tvar pojavljuje i u drugim tjelesnim organima te pomaže kod reparature stanica. Što više starimo, to je manja koncentracija – dovoljan razlog da uzmemo koktel spermidina nakon oralnog seksa. 

Međutim, prije nego se odlučiš na gutanje sperme, moraš znati da se spermidin nalazi i u grejpu, klicama pšenice i soji. Zvuči privlačnije, zar ne? 

via GIPHY

Gutanje sperme – može li biti štetno? 

Ejakulat kao eliksir mladosti – naravno da taj savjet vrijedi ako je partner zdrav. Naime, preko sjemene tekućine se mogu prenijeti virusi. Može se čak i zaraziti HIV-om ako sperma dođe u usta (premda je mogućnost zaraze manja nego preko stidnice). 

Naravno, uvijek se preporučuje kondom (osobito ako je veza svježa  ili se radi o seksu za jednu noć). 

Žene mogu biti i alergične na spermu, odnosno na prostata specifični antigen. Ali, bez brige: ta se alergija vrlo rijetko pojavljuje.

A što je s rakom? 

Može li se dobiti rak usne šupljine ili grla putem oralnog seksa? Može! Barem su tako zaključili znanstvenici, jer određeni humani papiloma virusi (HPV) mogu povećati rizik za nastanak karcinoma. Godine 2013. su svi otvoreno počeli pričati o tome – naime, glumac Michael Douglas je javno izjavio da je rak grla vjerojatno dobio zbog oralnog seksa. Problem je sljedeći: često se uopće ne primijeti HPV-infekcija! 

via GIPHY

Uhhh – sada smo nesigurne 

Moramo priznati: do efekta pomlađivanja je sve zvučalo nekako bezazleno – naravno, uz mjere opreza. Ako ste ti i tvoj partner zdravi, oralnom seksu ne bi ništa trebalo stajati na putu. Čak i ako nas sperma čini mlađima – ne vole svi da im ona završi u ustima. Za neke je ejakulat poput vode, a za neke je razlog za povraćanje. Donosimo dva gledišta… 

Za! 

Progutati spermu? Pa to je voda – OK, barem 90 posto! K tome još malo voćnog šećera, bjelančevina i nekoliko spermija. Dakle, nema nekog osobitog razloga za ispljunuti. Pitanje je i kamo? U skupu posteljinu ili na jastučnicu koja kod svakog pranja gubi na kvaliteti? Da ne kažemo kako nije preporučljivo pljunuti na odjeću… I da ne kažemo kako je ljepljivo i u krajnjoj liniji glupo odmah nakon seksa juriti u kupaonicu i pred ogledalom ispirati svaki trag sperme. Dakle, uvijek možeš imati na umu da je to gotovo pa obična voda… 

via GIPHY

Protiv! 

Čak i kad stalno nanovo čitamo o tome koliko je zdravo i malokalorično gutati spermu, ono – progutati???!!! Ne, nikada, nikada, nikada! Ljubiti posvuda, staviti penis u usta – to nije problem. Ali negdje mora biti kraj. Ta tekućina odvratnog okusa nije nešto po našem ukusu – hvala, ali ne! Čak i velika ljubav i uzbuđenje imaju kraj. A kraj je netom prije nego što netko povraća…

 

via GIPHY

Možda vas zanima Vjerovali ili ne - znanstvenici su doznali koji tip žena najviše voli analni seks Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • berdyllteee

    Sex spojevi za odrasle - https://tonzes.com/sdatinghr.htm Ne kažem da ćeš imati uspjeha ali barem skoro da nema lažnih profila.