Love&Sex

Pravila zlata vrijedna: Kako se ponašati kad baš i ne voliš roditelje svog dragog

  • Voliš ih ili mrziš, moraš živjeti s njima
  • Kao prvo, moraš voljeti roditelje svog supruga – pa oni ga napravili ovakvim kakav je sada 
  • Otkrit ćemo ti kako se ponašati prema roditeljima svog dragog – ako ih ne voliš baš previše

Najbolja stvar na svijetu je kad se možeš slagati s obitelji svog supruga te uživati kad si u njihovoj prisutnosti. Nemoj imati očekivanja koja bi mogla biti i veća od onoga što je njegova rodbina spremna dati. Održavaj svoj odnos razumnim jer ako očekuješ više od onoga što nude, neće im biti ugodno. Lako ćeš postati svjesna pogrešaka njegovih roditelja, ali nemoj dopustiti da ti to izazove poniženje ili sramotu - jer su oni sada i tvoja obitelj.

Nešto cool što ti može pomoći da stekneš bodove kod njegovih roditelja je možda zanimanje za nešto u čemu oni uživaju - kao što su aktivnosti i hobiji. Možda čak i samo slušati ih kad ti počnu pričati, jer ponekad stariji ljudi jednostavno vole pričati priče, odnosno kad ih netko sluša sa zanimanjem.

via GIPHY

Oni se jednostavno vole osjećati važnima.

Jednom kada ih učiniš bakom i djedom, onda je neophodno pokušati slagati se, osobito pred djecom - jer ne želite da tvoja djeca ne vole baku i djeda ili da ih lišiš njihove prisutnosti.

Dakle, evo 10 najboljih stvari koje trebate učiniti ako se želiš složiti s njegovim roditeljima… 

Možda vas zanima Snahe otkrivaju: „Ovo je najgore što mi je napravila moja svekrva“ Rubrika Life&style Life&style

1. Ne pokušavaj podijeliti lojalnosti.

Moraš stajati uz supruga, a ne svoju obitelj ili njihovu obitelj. Nikako ne želiš natjerati supruga da bira između tebe i njegove obitelji.

2. Ne dijeli svoje bračne probleme s roditeljima.

Najveća greška koju možeš učiniti jest podijeliti svoje bračne probleme s roditeljima ili roditeljima supružnika. Popravi bračne probleme unutar braka - ne tako što ćeš se odmaknuti od partnera i ići k roditeljima. Ti i suprug ćete se pomiriti, ali oni će se još uvijek sjećati povrede koju ti je on nanio i možda će se još ljutiti na njega.

via GIPHY

3. Moraš upoznati njegove roditelje.

Ponekad ako samo prekoračiš barijeru koja drži tebe i njegove roditelje skeptičnima, možda ćeš shvatiti da je u biti u njihovoj blizini mnogo podnošljivije.

4. Moraš postaviti i granice.

Zaista trebaš postaviti granice kojih oni moraju biti svjesni te ih i poštivati. To će omogućiti njegovim roditeljima da u vašu vezu dolaze i odlaze na prikladan način. 

5. Ako ti je neugodno, napravi neke ograničavajuće aktivnosti.

Ako postoje sukobi između tebe i njegovih roditelja, možda ćeš trebati napraviti planove koji imaju postavljeni završetak. To bi mogla biti večera u restoranu u kojem je prihvatljivo biti s njima neko vrijeme, a zatim svatko svojim putem - ili napravi nešto slično. To će vam pomoći smanjiti međusobnu napetost.

via GIPHY

6. Znaj svoju ulogu.

Ako tvoj suprug ima problema s obitelji, moraš shvatiti koja je tvoja uloga. Nikada nije dobra ideja stati u sredinu i uključiti se. Moraš podržati supruga i njegove odluke, ali tvoj suprug je taj koji mora riješiti svoje probleme.

7. Provjeri jesi li upoznata s obitelji supruga i njihovim običajima.

Najveća je stvar što ne želiš pokazati nepoštivanje prema obitelji supruga tako da ništa ne znaš o njihovim tradicijama. Ako pokažeš interes te da si obratila pažnju na njih i otišla dodatni kilometar kako bi poštivala njihove tradicije, tada ćeš ostaviti dobar dojam.

8. Ne pretpostavljaj.

Moraš biti sigurna da tvoje emocije prolaze glasno i jasno kod njegovih roditelja - i obrnuto. Također moraš uzeti njihove komentare sa zrnom soli, a ne osobno.

via GIPHY

9. Razgovaraj sa suprugom nakon što provedeš neko vrijeme s njegovim roditeljima.

Ako si uzmeš malo vremena za razgovor i raspravu o onome što se dogodilo dok ste bili zajedno, pomoći će ti da riješiš neke svoje frustracije. Bolje je progovoriti nego držati svoje osjećaje u sebi. Ako to napraviš, eksplodirat ćeš.

Možda vas zanima Za skladniju obitelj: 17 stvari koje bi tvoja svekrva željela da znaš o njoj Rubrika Life&style Life&style

10. Uvijek budi najbolja i šarmantna kad s njegovim roditeljima.

Biti pristojna, susretljiva i prihvati ih – to će ti pomoći da izgradiš bližu povezanost sa svojom novom obitelji. 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0