Love&Sex

Povjerljivo: 6 lekcija koje su ove žene naučile iz svoje nevjere

Prevaru nitko ne želi, ali se može dogoditi svakome - i iz nje se može nešto važno naučiti. Ove žene su nam otkrile što su naučile nakon što su prevarile svog muškarca

Koliko god ne željeli to priznati, velik broj ljudi je sklon varanju. Ili su barem jednom u životu o tome razmišljali. No, umjesto nečeg lijepog i pozitivnog, varanje najčešće vodi boli, grižnji savjesti i patnji. I to objema stranama - i onoj koja vara i osobi koja je prevarena. Ovo su ispovijesti žena koje su varale, i vrijedne lekcije koje su naučile nakon varanja: 

1) Komunikacija i povjerenje su ključni (Mihaela, 28)

"Varala sam svog dečka jer sam bila istinski nesretna u vezi. Osjećala sam se odbačeno i imala sam osjećaj da me on nikad nije volio. Mislim da sam varala kako bih dobila osjećaj neke kontrole u odnosu. On je bio puno stariji od mene, a osjećala sam se nadmoćno tek kada sam ga počela varati. Manjak komunikacije i nedostatak povjerenja su razlog za varanje. Nikad ne trebaš težiti varanju. Trebalo bi pokušati riješiti stvari prije nego što do varanja uopće dođe. Ako i nakon razgovora i dalje želiš varati, veza bi sigurno trebala završiti."

2) Osjećaj krivnje je najgori (Izabela, 32)

"Počela sam ga varati nakon godinu dana veze. On je otišao na put, a ja sam bila uzbuđena što ću biti s nekim drugim. Ipak, nisam uživala u tom činu i poslije sam se osjećala jako krivo. Jednostavno, nisam rekla svom dečku to i više ga nikad nisam prevarila."  | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

3) Moraš biti iskrena prema samoj sebi (Katarina, 30)

"Nisam ponosna na to, ali varala sam svog dečka s kojim sam bila 11 godina u vezi. I to s najboljim prijateljem. On je imao curu 13 godina. Oboje smo spoznali kako bi sreća trebala izgledati i morali smo si priznati da su naše veze u koje smo ušli sa 18 godina trebale završiti jer smo odrasli. To je bilo toliko bolno da nikad nisam mogla niti zamisliti koliko će biti. Ipak, na kraju smo i najbolji prijatelj i ja prekinuli naše stare veze i odlučili biti jedno s drugim. Dali smo otkaz na poslu i počeli putovati svijetom zajedno. I naši bivši su sada sretni u svojim novim vezama u kojima su dobili potrebno poštovanje. Često iznenadim samu sebe koliko razmišljam o bivšem dečku, čak i sad kada sam na drugom kraju svijeta. To je znak da mi je do njega bilo stalo puno više nego što sam tada dok sam ga varala pokazivala."

4) Moraš naučiti voljeti samu sebe (Ornela, 36)

"Varala sam svaku osobu prije nego što sam upoznala svog današnjeg supruga. Bila sam samodestruktivna i sklona lošem ponašanju. Varala sam ljude i uvjeravala ih da su jedini, a već u drugom trenu sam bila s nekim drugim. Pila sam puno i uspjela sam uništiti sve dobro što mi se događalo na putu. Kada sam upoznala svog današnjeg partnera, pokazao mi je drugi put, kako da pustim ljubav u svoj život bez straha. Zajedno smo 6 godina i još nijednom nisam imala potrebu za varanjem. Bezuvjetna ljubav je snažna. Moraš odrediti što ti je u životu bitno i odlučiti želiš li varati ili ne".

 | Autor: thinkstock thinkstock

5) Moraš "popraviti" sebe da bi mogla popraviti vlastiti odnos (Tamara, 32)

Moj brak se toliko popravio nakon što sam bila nevjerna. To iskustvo mi je pomoglo da prepoznam kako nešto ne štima u našem odnosu. Najvrednija lekcija koju sam naučila bila je da sam pokušala popraviti samu sebe kroz prevaru. Zato sam odlučila prekinuti tu svoju avanturu, pogledati duboku u sebe i uz pomoć vjere zaliječiti rane u srcu. Sada moj suprug i ja volimo i cijenimo jedno drugo više nego ikad prije".

Možda vas zanima Pogodi: koji dan u godini muškarci najviše varaju Rubrika Love&Sex Love&Sex

6) Moja sreća je moja odgovornost (Lana, 40)

"Naučila sam nekoliko vrijednih lekcija nakon što sam varala: 
Ako varaš, ne znači da ti nešto u vezi nedostaje. To je nedostatak ljubavi prema samoj sebi. Tko sebe voli najviše i bezuvjetno, oni će izaći iz veze koja nije dobra ILI će probati riješiti probleme i donijeti ispravne odluke.

Za svoju sreću sam isključivo sama odgovorna. Ako odlučimo da nam drugi kroje sreću, riskiramo da netko manipulira nama i pretvori nas u žrtvu. Ne možemo kontrolirati druge. Kada shvatiš da svoju sreću moraš staviti na prvo mjesto, prestane te brinuti mišljenje drugih koji ti tu sreću uvjetuju. Bitnije ti je da budeš doista sretna, nego da uveseljavaš druge dok si sama nesretna.

 | Autor: thinkstock thinkstock
Nakon varanja možeš postati možeš mentalno zacijeliti, postati mudrija, snažnija i posvećena svojoj dobrobiti. Vjerovanje da ako osoba jednom prevari će opet iznova prevariti je jednostavno zastarjela. Kada osoba koja vara postane svjesna da ponavljajućim ponašanjem (u kojem konstantno vara) čini loše i sebi i drugome, mora početi raditi na oporavku sebe i svog odnosa. Zajedno s partnerom. Moraju postati osobe koje vole same sebe i koje više nikada neće imati potrebu varati". 

Photo: YouTube Screenshot

Komentari 0