Love&Sex

Pitanja od kojih muškarci zaziru

Od nekih će pozeleniti od nelagode, od nekih pobjeći glavom bez obzira. Na primjer ako ga na drugom spoju pitaš koliko djece namjerava imati. Malo je muškarčina koji to mogu izdržati

Koliko puta si nenamjerno izazvala svađu postavljanjem naizgled običnog pitanja? To je prirodan dio svake zdrave veze. Teme razgovora od ozbiljnih do svakodnevnih započinju uglavnom postavljanjem pitanja. Međutim, nekad ono što se tebi čini jednostavnim pitanjem, u glavi tvog partnera može izazvati strah. To ne znači da ta pitanja trebaš izbjegavati, već da trebaš promijeniti svoj pristup. Uostalom, mi žene možemo biti majstorice u taktičnosti. Na kraju će on misliti da je sam pokrenuo temu...

Jesmo li službeno skupa?

Nije tajna da biti u vezi s nekime nije mala stvar, ali moraš razumjeti da su muškarci i žene naučeni da razmišljaju i ponašaju se drugačije oko teme "vezanosti". Žene uglavnom od malih nogu slušaju koliko je bitno imati obitelj i zajednički život s nekim dok su muškarci učeni o nezavisnosti i stoičkom načinu življenja.

Na koji način onda pitati ovako nešto? Često je stvar u samom načinu, odnosno pristupu, a ne u samom pitanju. Probaj započeti razgovor s rečenicom npr. "Volim provoditi vrijeme s tobom" ili "S tobom zbilja mogu o svemu razgovarati" i "Nemam potrebu gledati ni viđati se s drugim muškarcima". S ovim pristupom daješ mu do znanja da nisi ovisna o njemu, da može biti opušten i da nitko ne vrši pritisak na njemu.

via GIPHY

Kolika ti je plaća?

Financijsko pitanje vrlo je bitno ako s nekim planiraš budućnost, ali postoje manje izravni načini da to saznaš od direktnog pitanja "Koliko zarađuješ?". Muškarci su tu vrlo osjetljivi jer im novac predstavlja i moć. Iako i sama možeš doći do generalnog zaključka na temelju njegovih životnih navika i mjesta gdje živi, najlakši način je da možda predložiš zajedničko putovanje kao dobar uvod u priču o financijama.

via GIPHY

Pričaj mi o svojoj bivšoj?

Normalna stvar je da će ti se znatiželja uključiti, pogotovo ako je imao ozbiljnu vezu prije tebe. Ako nisi sigurna koji točno odgovor želiš dobiti s postavljanjem pitanja o njegovoj bivšoj zaobilazi ih jer bi se mogla javiti nepotrebna ljubomora. Način na koji bi mogla saznati nešto više o njegovoj prošlosti je npr. znaš da su skupa bili u Italiji na odmoru, jest da ga upitaši o talijanskoj kulturi i načinu življenja pa će ti on i sam ispričati svoje uspomene. Srž je u tome da uvijek okolnim putem dođeš do odgovora, nikad preizravnim.

via GIPHY

Gdje nas vidiš za 5 godina?

Ovo nije nikako pitanje koje ćeš postaviti u novoj vezi, zar ne? Dopušteno je jedino ženama koje imaju prsten na ruci i podlogu za postavljanje pitanja o budućnosti. Želiš li saznati uklapaš li se u njegove planove u sljedećih 5 godina, pitaj ga o njegovim ciljevima, gdje bi volio živjeti i kako bi htio napredovati u karijeri.

Možda vas zanima Evo zašto muškarci ne govore o svojim osjećajima Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kada ću upoznati tvoje roditelje?

Vrlo bitno pitanje koje otkriva dosta, želi li s tobom stepenicu dalje, a naposljetku i kakav odnos ima sa svojim roditeljima. Probaj prvo saznati nešto više o odnosu s njegovim roditeljima jer ako to ne funkcionira bit će mu problem objasniti ti zašto te ne želi za sad upoznati s njima. Ako si dovoljno otvorena za takve stvari, napravi ti prvi potez pa ga pozovi kod svojih roditelja.

via GIPHY

Što ćemo raditi večeras?

Odlučiti što ćete jesti i gdje ćete ići nije nimalo lako. Umjesto svaljivanja odluke na njega probajte se dogovoriti da je svaki tjedan jedan odgovoran za hranu, a drugi za aktivnosti taj tjedan. Ovim putem rastereti se stresa.

Želiš li imati djecu?

U određenom trenutku veze ovo pitanje je neizbježno, ali uvijek dva put razmisli jeste li na istom "stupnju" veze i imate li isti pogled na zajedničku budućnost. Muškarci se ovakvih pitanja boje jer odgovorom moraju dokazati koliko su ozbiljni u vezi. Dobar način za početak priče o djeci je da ispitaš ima li nećaka ili kakvo je djetinjstvo imao?

Možda vas zanima Dokazano! Muževi živciraju žene duplo više od djece! Rubrika Love&Sex Love&Sex

Smatraš li ju lijepom?

Ovo pitanje kod nekih žena izazvat će ljubomoru kod drugih pak neće uopće. Trebaš biti svjesna da je toliko različitih ljudi i normalna je stvar da će tebe ili njega privući netko drugi. No to ne bi trebalo poremetiti vezu s dobrim temeljima. Ako takva pitanja ne postavljaš isključivo iz zabave da vidite tko je kome lijep, radije ih nemoj ni postavljati. Mogla bi stvoriti krivu sliku o sebi kao nesigurnoj i s manjkom samopouzdanja.

via GIPHY

Misliš li da se dovoljno seksamo?

Tanka je linija između običnog pitanja i naglog opadanja njegovog ega. Pitanja vezana za neusklađenim željama za seksom može muškarcu značiti da nije dovoljno dobar. Tako da radije ga uvedi u priču tako da mu kažeš što voliš npr. " Volim kad radiš X, pa hajdemo probati nešto drugo u kombinaciji s X". Nadam se da si shvatila što je pjesnik htio reći.

via GIPHY

Drži se onog bitnog!

Prije nego što pitaš bilo što od gore navedenog preporučujemo ti da imaš nekoliko stvari na umu. Prvo odaberi dobar trenutak za razgovor, dakle ne nakon što je izgubio njegov omiljeni tim ili je imao loš dan na poslu. Ili ste u lošim odnosima. Također, prva stvar koja ti mora biti na umu, ne uzimaj stvari preosobno i ne analiziraj do najmanje čestice što je rekao. I što je najvažnije, imaj razumijevanja za osobu koju si odabrala kao svog partnera.

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0