Love&Sex

Ovo je, čini se, najljigaviji način prekida veze

Teško je povjerovati, ali kad frajer nestane bez pozdrava i nije nagora stvar koju ti može napraviti

Da se podsjetimo: širenjem novih tehnologija, prije svega Interneta i društvenih mreža, dolazi i do mnogobrojnih novotarija – često dobrih, ali i nekih iritantnih, pogotovo na ljubavnom području.
Naime, biti u vezi bilo je nekada puno jednostavnije, a završavalo je uglavnom na dva načina: prvo – dok dvoje sretnika smrt ne rastavi, a drugo – topli stisak ruke, pozdrav i svatko na svoju stranu. Eventualno su kukavice napisale oproštajno pismo ili pobjegle iz grada bez oproštaja – zauvijek. 

U današnje online doba, kad vezu možemo održavati bez da smo tjelesno prisutni jedno pored drugoga, nastaje famozni ghosting, ili (u slobodnom prijevodu) – iščezavanje! Dakle, dopisuješ se s nekim preko fejsa, nekim frendom, poznanikom, potencijalnim dečkom, sve je super, divno i krasno, trebate se dogovoriti kad ćete otići na spoj koji je predložio – a onda papak odjednom nestane! Ne javlja se na poruke, nema ga na chatu, a vidiš da je pročitao sve što si mu napisala. Kao da su ga oteli izvanzemaljci! Totalno ignoriranje. Totalno razočaranje!
E, a sada se pojavilo nešto gore od toga…

Haunting – što je to?

Uz pojam haunting vežu se dva pokušaja kratkih slikovitih formulacija: „nekoga pratiti“ i „nekome nanijeti bol“. Zapravo je haunting nadogradnja ghostinga – ako te netko „ghostao“, a nije potpuno nestao iz tvog života, nego te i dalje prati na društvenim medijima. Lajka ili ponekad čak nešto i komentira – ali ne odgovara na poruke ili bilo što slično. Što je tu superljigavo? Svjestan je da znaš da te namjerno ignorira, ali te namjerno svako malo podsjeti na to! Ono, čisto da ne zaboraviš… Koji lik! 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kako se obraniti?

Ako uvidiš da si žrtva hauntinga, najbolje je rješenje napadaču odmah izbiti oružje iz ruku – blokiraj ga na svim društvenim medijima! 

 

Photo: promo
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • natko

    Po zanimanju sam advokat, to mi je bila zelja od detinjstva.Dok sam studirao upoznao sam jednu djevojku i zaljubio sam se na prvi pogled.Bila je nedodirljiva , nije obraćala pažnju ni na koga.Svi su trčali za njom a ona ih ... prikaži još!
  • stoja

    Hvala Silviji koja mi je pomogla i spojila sa mojom suprugom.Ovo je jedan od sto primera da je njena sila jaka.Pozovite i uverite se pozivom preko vibera i whatsapaa +385996568910
  • stoja

    Hvala Silviji koja mi je pomogla i spojila sa mojom suprugom.Ovo je jedan od sto primera da je njena sila jaka.Pozovite i uverite se pozivom preko vibera i whatsapaa +385996568910