Love&Sex

7 namirnica koje pojačavaju vašu plodnost

Postoje neke namirnice koje navodno poboljšavaju šanse da postanete roditelji…

Premda nema medicinske potvrde i stopostotne sigurnosti da će konzumacija tih namirnica pomoći tebi ili tvom partneru da postanete 'superplodni', definitivno vrijedi pokušati. Naime, svi znamo da se ponekad u prirodi kriju uistinu prava mala čuda. Donosimo neke za koje se vjeruje da potpomažu libido i pojačavaju plodnost… 

Čokolada

Sadrži feniletilamin. To je molekula koja se popularno naziva i ‘molekula ljubavi’. To je mala molekula koja je strukturno slična drogi amfetaminu. I feniletilamin i amfetamin smanjuju aktivnost dijelova mozga koji su povezani s kritičkim rasuđivanjem. Istovremeno aktiviraju ona područja u mozgu koja su povezana s osjećajem euforije. Zbog toga se i kaže da je ljubav slijepa. Naime, kad smo ludo zaljubljeni, luči se adrenalin, imamo puno energije, ne moramo spavati ni jesti. Sama blizina voljene osobe nas hrani i daje nam snagu da funkcioniramo. Također, potiče se lučenje seksualnih hormona, što stvara osjećaj uzbuđenja. Čokolada sadrži i triptofan, prirodni “ljubavni” lijek koji potiče proizvodnju serotonina, hormona sreće.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Sjemenke koprive 

Sjemenke koprive sadrže obilje ljekovitih sastojaka: vitamine C, B, D, E i K, željezo, kalij, kalcij, magnezij, cink, mangan i bakar. Sjemenke koprive dokazano imaju antibakterijska, antivirusna, te protuupalna svojstva, poboljšavaju kvalitetu krvi – čiste krvne žile, ali i jetru. Uz to poboljšavaju i potenciju kod muškaraca

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kamenice 

Kamenice su odavno na glasu kao jedan od najučinkovitijih afrodizijaka. Postoji priča da je i sam veliki zavodnik Casanova svoj seksualni nagon poticao jedući kamenice - i to čak pedeset komada već za doručak! Prema istraživanju „American Chemical Society“, školjkaši mekušci - poput kamenica i dagnji -  sadrže dvije aminokiseline koje potiču porast spolnih hormona kod muškaraca (testosteron) i žena (progresteron). Osim toga, kamenice su prepune cinka, koji može povećati broj spermija i pojačava intenzitet seksualnog vrhunca. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Šipak

Šipak je simbol plodnosti. Između ostaloga, bogat je izvor vitamina i mineralnih tvari – poput vitamina B, kalija te elemenata u tragovima. Sok od šipka poboljšava erektilnu funkciju te podiže kvalitetu spermija. Rezultati istraživanja pokazali su kako su muškarci i žene koji svakodnevno ispijaju čašu soka od nara imaju povećanu razinu hormona testosterona, koji povećava seksualnu želju. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Đumbir 

Prema nekim istraživanjima, đumbir potiče stvaranje spermija i njihovu pokretljivost. Preporučuje se muškarcima, a osobito je dobar čaj od đumbira. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Bosiljak 

Bosiljak nam je svima poznat kao dodatak jelima – osobito omiljenim talijanskim „paštama“. Ova aromatična biljka, koja pripada obitelji metvice, grije tijelo te ubrzava krvotok - što pojačava spolnu želju i opći dobar osjećaj. Kaže se da miris bosiljka “izluđuje” muškarce te da su nekad žene zbog toga čak utrljavale bosiljak na svoje grudi.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Klinčić

Klinčići su se tradicionalno koristili u Indiji za liječenje erektilne disfunkcije. Sadrže tvari koje pospješuju prokrvljenost – također i seksualnih organa. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vanja11

    Isprobajte www.whishmatch . com. Modernu web stranicu za ljude slobodnog razmišljanja. Postavite svoje slike, videa. Budite autentični, dajte validaciju svojim poznanicima. Mi nismo samo pornografija, mi smo stranica za moderne ljude, brzog životnog stila i slobodnih razmišljanja.