Love&Sex

Ovako ćeš imati senzacionalan seks – bez penetracije

Seksualni položaji za koje treba biti gimnastičarka, igranje uloga, otkvačene fetiš-igrice: za parove koji žele unijeti svježi vjetar u svoj seksualni život, često ne može biti dovoljno neobično…

Međutim, ono što pri tome zaboravljaju, jest da je manje vrlo često više. Neke sjajne seksualne prakse izuzetno su uzbudljive, a izvode se bez penetracije penisa u vaginu, a često čak i bez dodirivanja. Donosimo četiri alternative klasičnom seksu. 

1. Suhi seks 

Tko ga ne zna – stari, dobri, suhi seks. Ako ga neka od vas još nije doživjela, neka ode u neki klub da mu makar posvjedoči. Naime, kod suhog seksa je dopušteno sve – osim skidanja odjeće. Poljupci, milovanje, trljanje – sve može, ali preko odjeće. I upravo je to najuzbudljivije kod najstarije poznate tinejdžerske prakse: osjećamo se kao da radimo nešto zabranjeno. To čini suhi seks nevjerojatno uzbudljivom predigrom – ii čak, uz malo strpljenja, genijalnom seksualnom praksom bez penetracije. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. Masturbiranje jedno pred drugim 

Ovdje vrijedi sljedeće: dodiruje se jedino vlastito tijelo – partner isključivo smije gledati. Osim što pričinjava veliko zadovoljstvo, zajedničko samozadovoljavanje ima i neke prednosti za zajednički ljubavni život. Seksualni stručnjaci tvrde kako je zanimljivo međusobno promatrati što onaj drugi radi sa svojim spolovilom. Tako partneri mogu naučiti kako tko najviše voli da ga se dodiruje – i sljedeći puta mogu to uvesti u seksualnu igru. 

3. Ljubljenje tijela 

Jesi li ikada čitala neki erotski roman u kojem žena doživljava ekstazu samo od poljubaca željenog muškarca? Premda su takvi opisi uglavnom malo pretjerani, parovi ne bi smjeli podcjenjivati moć erogenih zona. Kod žena su to i, tvrde stručnjaci, vrat, ključna kost, unutarnja strana ruku i bedra. Muškarci vole poljupce iznad intimnog područja – po vratu, bradavicama te gležnjevima, tvrde stručnjaci. Ako si uzmete dovoljno vremena za istraživanje tijela poljupcima, možete otkriti što tko voli i jako, jako se uzbuditi. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

4. Kunyaza 

Kunyaza je afrička seksualna praksa kod koje žena s pomoću penisa dođe do orgazma, ali bez da penis prodre u nju. To je praska kod koje muškarac penisom lupka po klitorisu žene, objašnjavaju stručnjaci. Cilj je na taj način dovesti ženu do orgazma. Za to treba puno vježbe, ali isprobavanje se isplati. 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0