Love&Sex

Oprez: Ovo je 5 najvećih zabluda o seksu!

Ne mora uvijek biti ispravno ono što svi govore. Osobito kad je riječ o seksu…

Naime, postoje mnoge zablude kad je riječ o vrućim igrama u krevetu, koje mogu postati opasne kočnice za zdrav i nadasve uzbudljiv seksualni život. Mnoge zablude kruže beskrajnim internetskim prostranstvima – jednostavno smo bombardirani raznim „savjetima“ kojekakvih terapeuta, nadrisavjetnika i seks-gurua. OK, neki su savjeti ponekad korisni, ali neke treba odmah prekrižiti i zaboraviti – donosimo ti koje…

1. Za vrijeme seksa oboje trebaju doživjeti orgazam

Raširena je zabluda da je seks za oba partnera dobar samo ako oboje postignu vrhunac. To izaziva nepotreban pritisak koji je veliki neprijatelj dobrom seksu. Naime, seks može biti itekako lijep i bez orgazma. Ponekad ide, a ponekad ne ide… 

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. Izuzetno je važno redovito se seksati 

U vezi često postoje „sušna razdoblja“ – prije svega kad je netko u stresu ili sumu druge stvari u životu trenutačno bitnije. Mnogi u takvim situacijama imaju grižnju savjesti („Uh, već je prošlo tjedan dana od zadnjeg seksa!“) te imaju osjeća da moraju na pritisak tipke biti napaljeni i spremni za seks. Međutim, neko vrijeme bez seksa može pozitivno djelovati na vezu – sljedeći puta napetost i uzbuđenje moći će se rezati nožem. 

3. Tko se samozadovoljava, ima manje volje za seksom 

Naprotiv! Samozadovoljavanje je jako važno kako bismo upoznale svoje tijelo te otkrile što nam je dobro, koja mjesta želimo da nam dira i kako najlakše doći do orgazma. Mnoge žene i muškarci imaju grižnju savjesti kad masturbiraju u vezi – ali to je sasvim normalno i čak može poboljšati seksualni život. 

4. Zabranjeno je misliti na nekoga drugoga

Imaš grižnju savjesti ako za vrijeme seksa sa svojim partnerom misliš na nekoga drugoga? Ne moraš! Ako u tvojoj glavi glavnu ulogu igra Brad Pitt, Ryan Gosling ili pak naočiti susjed, nemoj se bedirati – to su samo snovi koje svatko ponekad ima. To ne znači da manje voliš svog partnera. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

5. Konstantan nježan i romantičan seksualni život je dosadan

Seks koji odgovara i tebi i parteru je pravi seks za vas! Ne morate se na brzaka poseksati u autu ili odjenuti kožne čizme i igrati SM igrice. Ako vam odgovara nježan, polagan, sladunjav seks u krevetu posutom ružinim laticama – samo naprijed! Uživajte! 

Photo: Getty Images
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zelda

    Sex je uvijek uspješniji u godinama zrelosti,kad su ljudi osvješteni svojim životnim iskustvima i ne treba tome prilazit po pravilima koje donose razni "vanjski suradnici" već obavezno treba zauzeti svoj individualni stav ne podlježući trendovima,,,