Love&Sex
Omiljena mjesta za ljetovanje britanske kraljevske obitelji

Omiljena odredišta za ljetni odmor britanske kraljevske obitelji: Najviše vole egzotične otoke

  • Nitko ne uživa toliko u ljetnom odmoru kao britanska kraljevska obitelj, koja posjećuje doista raznolike turističke destinacije diljem svijeta 
  • Međutim, s današnjim jeftinim letovima i sve povoljnijim turističkim aranžmanima, ta „egzotična“ mjesta postaju sasvim lako dostupna i svima drugima
  • Pogledaj gdje sve ljetuje britanska kraljevska obitelj, možda pronađeš inspiraciju za kraljevski odmor za sebe

Svima je dobro poznata i dokumentirana kraljičina ljubav prema Škotskoj, gdje se Njezinom Veličanstvu Elizabeti II svake godine pridružuje veliki broj članova obitelji. Međutim, Windsori također imaju jasnu sklonost bijegu na tropske otoke na Karibima, na Indijski ocean, ali također i Mediteran. U nastavku donosimo neke od omiljenih suncem okupanih mjesta britanske kraljevske obitelji kako bismo te inspirirali za tvoje sljedeće putovanje.

Malta

Kraljica je živjela u Villa Guardamangia u Pietàu između 1949. i 1951. i od tada voli malteški arhipelag. „Posjet Malti je za mene uvijek poseban“, reklo je Njezino Veličanstvo tijekom putovanja prije nekoliko godina. „Sjećam se sretnih dana ovdje s princem Philipom kada smo se tek vjenčali.“ Kraljica dijeli vezu s otočnom državom zajedno s vojvotkinjom od Sussexa, koja je otputovala na Maltu 2015. kako bi saznala više o svojoj pra-prabaki Mary Bird, hvaleći prirodne ljepote zemlje na svom blogu The Tig.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Mallorca

Princ Charles i Diana, princeza od Walesa, prvi put posjetili su Mallorcu s prinčevima Harryjem i Williamom 1986. godine na poziv španjolskog kralja Juana Carlosa I. Obitelj je tijekom svog putovanja boravila u ljetnoj rezidenciji španjolskih kraljeva, Marivent Palace. Charles i Diana vraćali su se zajedno tijekom kasnih 80-ih i 90-ih, a Diana je također bila sama u nekoliko navrata. Kažu da joj je posebno bio drag hotel La Residencia u selu Deià.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Saint Kitts & Nevis

Vjeruje se da je ovo bilo omiljeno mjesto za odmor Diane, princeze od Walesa. Nevis ima populaciju od nešto više od 11.000 osoba i dio je nacije Saint Kitts. Kraljevska obitelj je prvi put posjetila mali otok početkom 90-ih kada je objavljeno da će se Diana rastati od princa Charlesa - prijavila se u Montpelier Plantation Inn s Williamom i Harryjem. Vojvoda od Sussexa vratio se u Nevis 2016. kako bi istaknuo rad lokalnog Programa očuvanja morskih kornjača, pregledavajući gnijezda kornjača duž idilične plaže Lovers.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Škotska

Kraljica je posjećivala imanje Balmoral u Aberdeenshireu svakog ljeta otkako je preuzela prijestolje 1953. godine. Obično počinje tako što se nastani u Craigowan Lodgeu, kući sa sedam spavaćih soba oko kilometar udaljena od dvorca Balmoral. Princ Charles i Diana, princeza od Walesa, često su boravili ovdje tijekom braka. Nakon što dvorac Balmoral bude zatvoren za javnost u srpnju, Njezino Veličanstvo se potom useljava u zgradu Scottish Baronial do kraja sezone. Balmoral, koji su izgradili princ Albert i kraljica Viktorija 1850-ih, smješten je na više od 50.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, s planinama, jezerima i brežuljcima naokolo. Kažu da je to kraljičina omiljena rezidencija.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Krf

Princ Charles i vojvotkinja od Cornwalla jako vole posjećivati Krf u ljetnim mjesecima, a navodno su se odlučili za boravak u vili Rothschild u Kerasiji na mnogim svojim putovanjima. Charles je posebno istaknuo da ima „Grčku u krvi“ zahvaljujući naslijeđu svog oca, vojvode od Edinburgha, te vjeruje da je „sretan što je posjetio neka od mnogih lijepih i jedinstvenih mjesta u Grčkoj“. Daleko od prometnijih otočnih gradova, Kerasia se smatra jednim od najslikovitijih zaljeva Krfa.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Bocvana

Dok su brojni članovi kraljevske obitelji godinama posjećivali Bocvanu, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa najviše su zaljubljeni u tu južnoafričku zemlju. Harry je prvi put posjetio Bocvanu nedugo nakon smrti svoje majke 1997. godine i otad je tamo redovito putovao. Pozvao je Meghan da mu se pridruži na safariju nedugo nakon što su njih dvoje počeli izlaziti 2016. godine. 

„Kampirali smo pod zvijezdama gdje smo bili doista sami“, prisjetio se vojvoda dok je proslavljao svoje zaruke, nakon čega je budućoj vojvotkinji poklonio prsten s bocvanskim dijamantom. Par je također posjetio udaljeni safari dom, Meno a Kwena, u blizini solane Makgadikgadi, za Meghanin 36. rođendan.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Mustique

Lord Glenconner kupio je otok Mustique u karipskom arhipelagu Saint Vincent i Grenadini 1958. godine, darujući princezi Margaret zemljište tamo 1960. godine, nakon vjenčanja s fotografom časopisa Vogue, lordom Snowdonom. Kraljevska obitelj je odmah izgradila vlastitu vilu Les Jolies Eaux, te ju je posjećivala dva puta godišnje u veljači i studenom sve do njezine smrti. 

Premda su procurile fotografije Margaret s njezinim ljubavnikom Roddyjem Llewellynom u Mustiqueu 1976. godine, što je na kraju dovelo do njezinog razvoda od lorda Snowdona, ona je otok još uvijek smatrala jedinim mjestom na kojem se može istinski „opustiti“. 

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea također su obožavatelji, koji su navodno boravili u Villa Antilles tijekom putovanja u Mustique 2019. godine.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Bahami

Nakon abdikacije 1936., vojvoda od Windsora postao je guverner Bahama, preselivši se u Sigrist House u Nassauu s vojvotkinjom od Windsora na nekoliko godina tijekom 1940-ih. Kuća od 1.400 kvadratnih metara smještena je na litici poznatoj kao Prospect Ridge s pogledom na Cable Beach. Nassau je kasnije bio domaćin princezi Margaret i lordu Snowdonu tijekom 60-ih godina.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Sejšeli

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea bili su na medenom mjesecu na Sejšelima nakon vjenčanja 2011. godine. Navodno su se prijavili u privatno ljetovalište na Northern Islandu, koje ima na raspolaganju za goste samo 11 luksuznih vila i usmjereno je na podršku biološkoj raznolikosti u regiji. Na licu mjesta postoji čak i namjenski Centar za okoliš koji posjetitelje podučava o autohtonoj flori i fauni. Par je prethodno zajedno posjetio Desroches 2007. godine, rajski otok dug četiri milje otprilike 150 milja južno od Mahea, glavnog otoka na Sejšelima.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Photo: Instagram@gisou
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar DorisAva

    DorisAva

    Zovem se Doris, želim svima reći o dr. Ogundeleu, sjajnom čaraču koji mi je vratio mog muža u roku od 24 sata, kontaktirajte ga na WhatsApp ili Viber: +27638836445. Ako vam treba bilo kakva pomoć, ovaj čovjek je moćan. Rekao ... prikaži još!