Love&Sex

Odgovaramo na najčešće postavljana pitanja o seksu

Mnogima od nas je teško razgovarati o seksu. Seksualni terapeuti odgovaraju otkrivaju najčešće postavljana pitanja…

Ako ne možeš s partnerom razgovarati o seksu, onda vaš seksualni život neće predugo izdržati, kažu stručnjaci. Seksualni terapeuti otkrivaju koja pitanja im najčešće postavljaju. 

Jesu li seksualne igračke dobre ili loše za seksualni život? 

Puno ljudi se pita jesu li seksualne igračke dobre za vezu ili pak štete vezi. Za terapeute postoji samo jedan odgovor: seksualne igračke mogu poboljšati seks i intimnost među partnerima. One su dobre za promjenu u krevetu, donose veselje te potiču maštu.

Kako reći partneru što volim u krevetu? 

Sasvim jednostavno, kažu terapeuti: razgovaraj s njim! Reci mu što voliš, što ne voliš, što želiš ili što bi voljela isprobati. Razgovaraj s njim o tome što želiš poboljšati. 

Savjet stručnjaka: najprije pohvali partnera. Što je dobro? Što smatraš sjajnim? Potom počni sa svojim željama. Pri tome pokušaj biti maksimalno nježna i nemoj kritizirati „u glavu“, jer to bi moglo ozbiljno povrijediti partnera. 

Koliko seksa je normalno? 

Koliko često se seksate je zapravo sporedna tema – važnija je kvaliteta seksa. Osim toga, tvrde terapeuti, intimnost je važnija od seksualnog čina. Često se ljubite, grlite i mazite! Potom će seks doći sam od sebe. Iako učestalost nije toliko bitna, preporučuje se voditi ljubav barem jednom tjedno – u optimalnom slučaju isplanirajte još jedan seks na brzaka u tjednu kako bi održali vezu živahnom. 

Savjet stručnjaka: napišite oboje po tri želje za promjenom/poboljšanjem svog seksualnog života na papir. Zamijenite ceduljice te neka svaki partner izabere po jednu želju koju ćete potom zajedno isprobati. Tu „igru“ igrajte jednom mjesečno. To će održati vaš seksualni život svježim. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luka

    Svi su zahvaljujući tom velikom čovjeku nazvali dr. Agbazara, veliki čarobnjak za čaroliju koji mi donosi radost, pomažući mi da vratim ljubavnicu koji se razbije sa mnom Četiri mjeseca prije, ali sada sa mnom, uz pomoć dr. Agbazare, velika ljubavna ... prikaži još!