Love&Sex

Nesretni u vezi ili im je samo stalo do uzbuđenja? 3 stvari koje je dobro znati o preljubnicima, ali i preljubnicama

  • Misliš da muškarci češće varaju od žena? To baš i nije tako
  • Žene najčešće varaju kako bi pokrile emocionalne potrebe
  • 56 posto muškaraca i 34 posto žena koji počine preljub zapravo su sretni s vezom

Uglavnom se pretpostavlja da muškarci češće šaraju od žena. Međutim, istraživanja su pokazala da je postotak varalica relativno izjednačen na obje strane. Ipak, postoji jedna bitna razlika: ispitivanja su pokazala da puno žena počini preljub kako bi pokrile svoje emotivne potrebe. Kod muškaraca je češće riječ o tjelesnim potrebama koje žele utišati aferom ili seksom za jednu noć. A postoje i neke iznenađujuće karakteristike koje imaju mnogi preljubnici. 

Preljubnici su često sretni u svojim vezama 

Čovjek bi pomislio da ljudi varaju tek onda kad im nešto ne valja u vezi te kad su frustrirani. Ali to nije uvijek slučaj. Prema rezultatima istraživanja Sveučilišta Rutgers, 56 posto muškaraca i 34 posto žena koji počine preljub zapravo su sretni s vezom. Razlog za prevaru je (na primjer) emocionalna čežnja ili nezadovoljene seksualne želje. 

Žene češće varaju u plodnim danima 

Činjenica da za vrijeme plodnih dana raste seksualna želja kod žena nije ništa novo. Kod nekih je žena u tom razdoblju žudnja toliko velika da naprave preljub, tvrde znanstvenici. 

Preljubnici varaju obično s nekim koga poznaju 

Ako te je prevario, vjerojatno bi mu lakše oprostila kad bi se radilo o spontanom seksu za jednu noć. Međutim, stvarnost obično izgleda drugačije. Brojna ispitivanja pokazala su da većina preljubnika ima aferu s nekim koga već poznaje. Čak 85 posto svih afera događa se među kolegama, prijateljima ili susjedima. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0