Love&Sex

Neki su visili sa stropa, a neki su dolazili u kompletu s mikserom: 10 ludo zanimljivih povijesnih činjenica o vibratoru

  • Kod nas je to još uvijek nekako tabu-tema: vibrator (dildo)
  • Međutim, jesi li znala da vibratori postoje već cijelu vječnost? 
  • Otkrit ćemo ti 10 zanimljivih povijesnih činjenica o vibratoru 

Prvi takozvani masažni štapovi slove kao arheološke relikvije. Napete, smiješne i iznenađujuće činjenice o dildu sakupio je proizvođač „Fun Factory“. Donosimo ti kratak izbor – i nadamo se da će probuditi u tebi dobre vibracije… 

1. Najstariji, arheološki dokumentirani nalaz dilda ima procijenjenu starost od 28.000 godina. Ta pra-seks-igračka napravljena je od poliranog kamena, dugačka je oko 19 cm te teška oko 300 grama. 

2. Prema legendi je još kraljica Kleopatra eksperimentirala s prvim vibratorima. Konkretno: s jednim koji je bio napunjen živim pčelama. OK, to je vjerojatno izmišljotina…

3. Prije 150 godina je jedan ludo pametan liječnik izumio prvi mehaničko-stimulirajući vibrator. OK, bio je pokretan na paru, a motor je zauzimao cijelu prostoriju – ali to je bio početak. 

4. U 12. stoljeću ove ere su vibratori bili prošireni cijelim svijetom. 

5. Viktorijanski vibratori su se koristili kao sredstvo za smanjenje glavobolje i zatvora – kod muškaraca. 

6. Prvi motorizirani vibrator ikada predstavio je svijetu dr. George Taylor 1869. godine: motor pokretan parom njegovog „manipulatora“ ispunio je cijelu prostoriju, dok je vibrirajući dio prolazio kroz rupu na zidu. Razlog: nije više htio ručno zadovoljavati svoje pacijentice kako bi ih izliječio od histerije. 

Možda vas zanima Proizveli su 'pametni' vibrator nove generacije - a evo zašto je već proglašen najboljim na svijetu Rubrika Love&Sex Love&Sex

7. Od tog trenutka izumiteljski duh nije mirovao. Već na pariškoj Svjetskoj izložbi (1900.) predstavljeno je više različitih vibratora. Među njima i neki koji su visjeli sa stropa ili su bili učvršćeni za aparate s koloturima. 

8. Godine 1918. je američka tvrtka „Sears, Roebuck & Co“ predstavila multifunkcionalnu kuhinjsku napravu – sastojala se od miksera, ventilatora i (!) vibratora. 

9. Seksualna revolucija u 1960-ima ponovno je probudila zanimanje za seksualnim igračkama pa se krenulo u daljnje inovacije: prvi vibrator bez kabela – na baterije - pojavio se na tržištu 1968. godine. 

10. Do sredine 20. stoljeća glavni dio vibratora sastojao se od stakla ili drva. Nakon toga su se pojavili različiti umjetni materijali i lateks. 

Možda vas zanima 8 muškaraca otkriva vrijeđa li ih ako partnerica ima vibrator Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: None

Komentari 0