Love&Sex
Karakteristike nevjernih ljudi

Nećeš vjerovati, ali 6 je karakteristika koje su tipične za nevjerne ljude

  • Je li moguće da postoje neke specifične osobine zajedničke ljudima koji vole "šarati"? 
  • Postoje – barem tako tvrde brojna istraživanja i ankete 
  • Ovdje možeš pročitati što možemo zaključiti iz istraživanja o ovoj temi

Nikada nećemo moći sa sigurnošću unaprijed predvidjeti hoće li neka osoba biti nevjerna i varati partnera ili ne. Tek nakon što se to dogodi možemo razmišljati da se to, s obzirom na njegovu/njezinu obiteljsku povijest, karakter, situaciju u vezi i tako dalje, to vjerojatno moglo predvidjeti, ali zaključak je da ljudsko ponašanje nije predvidljivo prema trenutačnom stanju.

Ipak, postoje brojna istraživanja i prikupljanja podataka koji nam pružaju statističke, a ponekad i uzbudljive podatke o nevjernim osobama. Na primjer, koje profesionalne skupine relativno često imaju afere ili gdje vara osobito veliki broj ljudi. Evo nakratko nekoliko novijih otkrića…

S kim žene varaju Možda vas zanima Prema najnovijem istraživanju, 31 posto žena imalo je aferu sa svojim... Rubrika Love&Sex Love&Sex

6 stvari koje znamo iz istraživanja varalica

1. Ekstrovertiran 

U istraživanju iz 2021. godine, koje je proveo portal za upoznavanje Ashley Madison, sudjelovalo je dobrih 2100 varalica, a većina njih (59 posto) ocijenila se ekstrovertiranim. Možda to i ne iznenađuje: introvertirane osobe se obično bolje opuštaju i pune baterije kad su same sa sobom. Afera bi im mogla biti više teret nego zadovoljstvo.

via GIPHY

2. Prvorođeni

U istom istraživanju na Ashley Madison otkriveno je da su većina varalica najstarija braća i sestre: 39 posto ispitanih varalica bili su prvorođenci, 29 posto mlađi i 24 posto negdje u sredini između starije i mlađe braće i sestara. Samo osam posto ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju bili su jedinci.

3. Niska samokontrola

Istraživanje Sveučilišta Carolina, objavljeno u Journal of Family Psychology 2020. godine, sugerira da varalice ne samo da se teško mogu oduprijeti seksualnim iskušenjima, nego općenito pokazuju i nisku razinu samokontrole. Bilo da se radi o vrhunskoj nadogradnji aplikacije koja im zapravo ne treba (znanstvenici u SAD -u iskušali su ispitanike time), četvrtom pivu navečer (a trebalo je biti samo jedno) ili emocionalnom ispadu za svaku sitnicu - čini se da je samokontrola kvaliteta koja se provlači kroz mnoga područja života. A očito i nedostatak iste.

Ispovijest prevarene supruge: 'Zašto je oprostiti mnogo teže nego se rastati'

via GIPHY

4. Menadžment

Prema već citiranom istraživanju Ashley Madison, većina ispitanika ima upravljačku poziciju na poslu. Čak 13 posto ispitanika čine menadžeri, a još 7 posto su izvršni direktori.

5. Vlasništvo kuće ili stana

S obzirom na cijene nekretnina, tu se zasigurno nalazi veliki dio nevjernih direktora: oko 66 posto ispitanika u istraživanju portala Ashley Madison reklo je da imaju vlastiti dom u kojem žive. 

via GIPHY

6. Prepoznatljive crte lica (kod muškaraca)

Kao dio australskog istraživanja, objavljenog 2019. godine u časopisu Royal Society Open Science, znanstvenici su otkrili da muškarci koji varaju obično imaju upečatljivo muževni oblik i crte lica, na primjer snažnu čeljust, upadljive obrve, uske usne. U ovom istraživanju znanstvenici nisu pronašli značajnu povezanost između izgleda i vjernosti kod žena. 

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    lazu svi