Love&Sex

Najčešći razlog za razvod NIJE ono što misliš...

Najčešće nam na napamet padne prijevara, no vjerovala ili ne, to nije najčešći razlog razvoda. On je u stvari puno jednostavniji... i može se spriječiti

Uz varanje, jedan od čestih razloga razvoda su financijski problemi i nepremostive razlike među supružnicima. Međutim, koliko god su ovi problemi stvarni, veći je problem najčešći razlog za razvod: nedostatak namjernog i smislenog ulaganja u brak.

Uvijek je poštena debata vezana uz to je li netko izgubio interes pa se prestao truditi oko braka ili je put bio obrnut, ali ključna je spoznaja da ulažuči u odnos s partnerom možeš utjecati na emocije. "Namjerno ulaganje" možda zvuči isforsirano, ali označava smisleno ulaganje, ono s predumišljajem, kako bi oboma u partnerskom odnosu bilo bolje. Naša privrženost može rasti razmjerno s našim ulaganjem - bilo da je to uložen novac, vrijeme ili energija, ako ono završi sa strašću, interesom i ljubavlju. 

A što to znači za brak? Takvim lijepim gestama osvještavaš svoju ljubav prema njemu, a on, dodatno, dobiva potvrdu da ga voliš. Što više ulažeš, to više osjećaji snaže. Ponaša li se i on isto, laskat će ti njegova pažnja, nježnost, cijenit ćeš njegov trud. I eto ljubavnih spona, pomaže i kad one više nisu čvrste ni napete kao na početku veze. Zato razmisli o svojoj situaciji; ako osjećaš da jenjavaju tvoji osjećaji prema suprugu, sve se stigne popraviti, uz nešto truda, ulaganja i energije. Kola krenu nizbrdo kad se ni jedno više ne želi potruditi oko onog drugoga.

Savjet koji stručnjaci daju parovima je da kada se osjećaju "manje zaljubljeno" pričaju o situacijama koje su prošli. Prepričavajte prvi spoj, kako ste se zaljubili, što vas je prvo privuklo jedno prema drugom, što najviše volite jedan kod drugoga i kakve snove imate o svojoj budućnosti. Taj zadatak jednostavno će ponovno pobuditi duboko zakopane osjećaje i sjećanja, a već samim prepričavanjem priča osjećat ćete se više zaljubljeno jer vas vraća u taj dobar osjećaj i stanje uma koje ste imali. Dokazano je - malo ulaganja može zaista promijeniti naše osjećaje nabolje.

Možda vas zanima Zašto muškarci uporno varaju svoje super zgodne žene? Rubrika Stars Stars
Photo: thinkstock

Komentari 0