Love&Sex

Muškarci zimi imaju veću potrebu za seksom, a razlog je itekako zanimljiv

Terapeutkinja za bračne probleme i probleme u vezama razotrkiva ovaj seksi misterij

Prema rezultatima ankete koju je provela jedna aplikacija za online dating, muškarci tijekom zime imaju veću potrebu za seksom, ali i za nježnošću. Anketa je provedena na uzorku od tisuću muškaraca, a svaki peti odgovorio je kako bi tijekom zimskih mjeseci radije provodio vrijeme sa ženama za koje nije jako zagrijan, nego da bude sam. Terapeutkinja za bračne probleme i probleme u vezama dr. Rachel A. Sussman objasnila je zašto je to tako.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Koliko god muškarci bili uzbuđeni oko činjenice da su tijekom ljeta slobodni, u to vrijeme obično izbjegavaju emotivne veze kako bi mogli raditi što i kada žele, toliko im je zimi neprihvatljiva emocionalna i seksualna praznina. Drugim riječima, i oni se, baš kao i žene, tih dana osjećaju usamljeno", objasnila je dr. Sussman. 

Možda vas zanima Najseksi osobine horoskopskih znakova - koja je tvoja? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kad je riječ o pojačanoj potrebi za seksom, većina ispitanika izjasnila se kako im je seks zimi važniji nego ljeti. Razlog za to je vrlo jednostavan. Naime, prema bračnoj terapeutkinji, zima golica mušku maštu jer se žene tijekom ljetnih mjeseci razgolićuju i pokazuju veliki dio svog tijela. A upravo to im postaje manje zanimljivo. 

"Mašta muškaraca zimi je na višem nivou jer im je potrebna kako bi dočarali što se krije ispod svih silnih slojeva odjeće na ženama", dodala je terapeutkinja. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0