Love&Sex

Muškarci ovog oblika lica se najviše žele seksati

Na našim licima može se štošta iščitati: tuga, veselje, ljutnja. Ali libido i sklonost nevjeri? Nije baš čvrst znanstveni dokaz, ali neke indikacije izgleda postoje!

Postoje neke stvari koje su (navodno) dokazi seksualnosti muškarca, ali mnoge od njih nisu baš pouzdane. Primjerice: „Kakav nos, takav ponos“ – izreka je koja dokazano nije istinita i navodi nas na pogrešne zaključke. 

Međutim, postoji jedno istraživanje koje je pokazalo koliko je snažna seksualna želja muškarca. Riječ je o obliku lica. Odnosno, profesor Steven Arnocky i njegovi kolege sa Sveučilišta Nipissing otkrili su da što je šire ili okruglije lice muškarca – veća je njegova želja za seksom. 

 

U istraživanju je sudjelovalo 459 studenata i studentica, a ispitivali su ih o njihovom seksualnom ponašanju. Pitanja poput: „Koliko seksualnih partnera si imao/la do sada?“ i „Kakav je tvoj stav o vjernosti?“, bili su dio ispitivanja. 

Možda vas zanima Zašto muškarci varaju – otkrivamo 8 najčešćih razloga Rubrika Love&Sex Love&Sex

U istraživanju je otkriveno sljedeće: široko lice, koje je često povezano s visokom razinom testosterona, trebalo bi biti dokaz za snažan seksualni poriv. Osim toga, muškarci sa širokim licima češće su odgovorili da ima vjernost nije toliko bitna… 

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0