Love&Sex

Muškarci ili žene? Istraživanje je pokazalo tko više uživa biti solo

  • Za početak, solo status ima mnoge prednosti i nisu svi koji nemaju partnera očajni
  • Sad kad smo i zadnjima koji su u to sumnjali, razjasnili da se može i uživati u singl životu, otkrivamo tko više gušta biti sam, oni ili mi?
  • Rezultati nedavno provedenog istraživanja nisu iznenađenje. Ili jesu?

Život samca: za neke prokletstvo, a za neke blagoslov? Pa, možemo reći da smo se odavno prestalie obazirati na utješne rečenice (ili one osuđujuće) koje nam nepristojni ljudi znaju izgovoriti o našem single statusu. Već i istraživanja, ne samo naš osjećaj ili iskustvo pokazuju da samci vode vrlo sretan i zadovoljan život. Zako je jedna internetska stranica za spajanje parova provela veliko istraživanje o samcima. Postavili su brojnim osobama pitanja o prednostima i manama života samca. Rezultati su bili iznenađujući…

Možda vas zanima Žene, budite odvažne, hrabre i direktne, muškarcima nema zašto biti neugodno... Rubrika Life&style Life&style

Evo što je istraživanje otkrilo o samcima

Oko 83 posto ispitanika uživa u potpunosti raspolagati svojim kućanstvom i žele sami odlučivati što će, kada i kako kupovati ili raditi. Osim toga, 50 posto žena i 41 posto muškaraca smatra da je biti solo sjajna stvar. Plus: istraživanje je pokazalo da 46 posto žena i 33 posto muškaraca smatra da soleri i solerice vode aktivniji život.

via GIPHY

Tko je radije solo?

Odgovor vjerojatno možeš iščitati već iz gornjih postotaka. Doista, žene su radije solo. Čak 87 posto žena voli jednostavno solo-kućanstvo, bez problema i kompromisa. Muškarci više čeznu za partnericom u svakodnevici. Čak 62 posto muškaraca smatra kako je svakodnevnicu bolje svladavati u dvoje. To mišljenje dijeli samo 51 posto žena. Kao prednost su naveli troškove – čak više žena smatra da je putovati i kupovati solo - skuplje.

Možda vas zanima Zašto su jako lijepe i seksi žene duže vremena solo? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Žene iznad 50godina starosti

Psiholozi tvrde da žene u dobi 50+ imaju veću solo-kompetenciju od muškaraca. Provode svoje vrijeme s prijateljima i obitelji te predivno mogu biti same te voditi ispunjen život. Ova emocionalna neovisnost raste s godinama kod žena pa žene mogu doista uživati živeći bez partnera.

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0