Love&Sex

Što smo sve prošli da naša veza na daljinu uspije

Nakon godina uspješnog i manje uspješnog dejtanja, dogodi ti se da se smrtno zaljubiš u nekoga tko ne živi u istom gradu... Ne samo to, ne živi ni u istoj državi (čak ni u susjednoj), a mi imamo dokaz kako kilometri nisu prepreka pravoj ljubavi.

Ivana (27): "Bila je to još jedna zabavna proslava Nove godine. "New year, new me" trenutak je neizbježan, ali nisam mislila da ću baš tada upoznati ljubav svog života i da će mi se svijet u jednoj večeri okrenuti naglavačke. Uz treću (OK, četvrtu) čašicu vina već zabavljala sam se s društvom i nisam imala nikakva očekivanja od ove večeri. Prvi put se dočeku Nove godine nisam ekstatično veselila, jer svaki put sama sebi nabijem previsoka očekivanja i na kraju sve završi prosječno ili bezveze.

Naš prvi susret...

Grad je bio prepun stranaca... U jednom sam trenutku shvatila da sjedim sama (jer sam tu večer prvi put obula nove štikle i bolile su me noge) i onda se stvorio - ON! Na lošem engleskom s francuskim naglaskom prišao mi je s pričom koje se sada ne sjećam i kako se kaže, sve ostalo je povijest. Iako većinu toga nisam čula zbog preglasne glazbe, a ni razumjela, zaljubila sam se na prvi pogled. No, baš kao i kod Pepeljuge, nakon ponoći sve se raspalo. On je otišao, ali obećao je da ćemo se čuti. Nisam tome pridavala neki prevelik značaj, ali stvarno, javio se! Od tada nismo prestali razgovarati mjesecima... 0-24. 

Vrijeme smo kratili...

...razgovarajući na telefon u slobodno vrijeme. Onda je došao trenutak i za prvi video poziv. Naravno, bio je totalno spontan, a ja sam provela sigurno sat vremena kako bi izgledala prirodno, bez previše make up-a. "Ležerno" odjevena, na kauču očekivala sam njegov poziv. Ne sjećam se kad sam zadnji put bila toliko nervozna. Tu nastupa onaj dio moderne bajke. Hvala bogovima tehnologije i ostalim blagodatima 21. stoljeća neograničenog interneta za 249 kuna/mj u TELE2 slagalici za bonaše! Naš prvi "face to face" razgovor s tisuću kilometara udaljenosti prošao je savršeno. Inače, ovo je sve što smo imali. Pozivi i poruke bili su naši izlasci i jutarnje kave u krevetu. Mojoj bajci trebao je samo internet.  I to onaj neograničeni s BEZBROJ GB, svih 30 dana u mjesecu. Iskreno, na početku mi je bilo neprirodno gledati ga preko mobitela, a onda sam shvatila da nemamo izbora, pa smo odlučili izvući najbolje iz situacije. Viđali smo se uvijek i svugdje, bez prekidanja, video poziva naravno :). Zamišljam kako bi sve izgledalo da se događalo prije 30-40 godina. Zapravo, ne želim zamišljati. Hvala ti, internete! Hvala ti, TELE2!

Planiranje, planiranje...

A onda je trebalo isplanirati i prvi susret. Došao je u Hrvatsku samo zbog mene. I meni je izgledalo predobro da bi bilo istinito, ali stvarno se dogodilo! Danima smo razgovarali preko video poziva dok smo oboje tipkali po lap topu i istraživali mjesta koja bismo mogli posjetiti u Hrvatskoj. On se zaljubio u našu zemlju, u mene, a i ja u njega. Jedan sam slobodan dan provela tako što sam po kvartu hodala s mobitelom i pokazivala mu gdje živim, gdje pijem kavu, a tako je upoznao i moju najbolju prijateljicu. Kad smo otputovali u tih pet dana snimila sam toliko Instagram storyja, puštala mu glazbu koju uopće ne razumje, a nas "dira u dušu" (aka stari Magazin i Doris), a pošto apartman u kojem smo odsjedali nije imao Wi-Fi, odabir tarife još jednom se pokazao kao dobra odluka. Isto kao i činjenica da sam se odvažila s čovjekom kojeg sam vidjela samo jednom otići na putovanje. Naravno, najbolja me prijateljica natjerala da joj obećam kako ću svako malo poslati poruku da sam dobro i koju fotografiju plaže jer je ona to ljeto provela u Zagrebu i nije vidjela ni "m" od našeg mora.

Je li naša veza na daljinu uspjela?

I evo prošlo je već osam mjeseci, a danas je tema naših kasnonoćnih razgovora pronalazak stana u Zagrebu, jer dolazi ovdje u listopadu i napokon ćemo moći biti skupa stalno. Onako offline. Iako nikada nisam mislila da će mi se nešto ovako dogoditi, a koga god pitate sigurno će vam reći da nisam neki nježan cvjetak koji vjeruje u ljubav, izgleda da se baš takvima dogodi ovakva bajka. I znate što? Uopće se ne žalim i ne, nije sladunjavo." 

 | Autor: Instagram Instagram Petra (24): "Moja bajkovita ljubavna priča nije bila jednostavna. Živim u vrlo starom stanu, bez interneta, TV-a, pa čak i radija. Zašto? Odlučila sam izdržati pet godina i stan plaćati nešto manje kako bi uštedila novce jer nakon studija namjeravam putovati svijetom godinu dana, bez obveza, bez stresa... U moju bajku nedavno se upleo i princ na bijelom konju. Upoznali smo se sasvim slučajno. Na malom koncertu u klubu u koji je on s prijateljima zalutao. Bio je na proputovanju Europom i te srijede odlučio ući u prvi klub koji im se stvorio pred nosom. Pogađate? Ja sam bila tamo. Iako mi je sutradan bio važan ispit, odlučila sam izaći jer mi je prijateljica pjevačica u bendu, a s obzirom na to koliko je dramila zbog ovog koncerta i treme, trebala joj je sva podrška. I dok sam ja (jedina) u prvom redu pjevala njihove pjesme i plesala kao da sutra ne postoji, on je sjedio u separeu i vjerojatno se pitao: "Tko je ova luđakinja?" E, pa ta luđakinja je kako on kaže: "Najbolje što mu se u životu dogodilo!" Prišao mi je i pričali smo cijelu noć. Spavala sam 45 minuta, ali prošla sam ispit...

Romantika u obliku video poziva...

Sutradan smo izašli na prvi spoj, ali moji snovi o ljubavi na prvi pogled su srušeni jer je tu večer morao otputovati kući. Živi u Americi. Jedini način da se čujemo (osim pisama :)) bio je internet. Moram priznat da sam u tom trenutku svu svoju ušteđevinu htjela potrošiti na to da otputujem u Ameriku i budem s njim jer su kasnonoćni ili ranojutarnji razgovori od mene napravili zombija s ogromnim podočnjacima. Pa sam morala sam uložiti u - internet! Sva sreća da sam pronašla odličnu tarifu s neograničenim GB po skroz prihvatljivoj cijeni, tako da je ostalo novaca za moju kasicu prasicu. 

 | Autor: Instagram Instagram "Zombi" ljubavna priča...

Dva smo rođendana proslavili vrlo maštovito. Ja sam svoj mobitel stavila na selfie stick i moj je američki princ na bijelom konju "sjedio" na rođendanskom partyju sa svim prijateljima. Ova "zombi" ljubavna priča i dalje traje. Prošle su dvije godine, a vjerujte mi bilo je potrebno puno strpljenja. Zašto? Još se nismo vidjeli uživo nakon našeg prvog spoja, a vrijedilo je čekati smo zato jer vjerujem da je to – to! Gledamo se preko kamere na mobitelu barem sat vremena dnevno, a za to smo doslovno napravili raspored. Iako mi voljeli da su nam mobiteli i video poziv jedina briga u životu, imamo poslove, fakultet, prijatelje, obitelj i druge obveze, pa smo se dogovorili da ćemo jedan dan u tjednu posvetiti samo jedno drugome. Iako online raspored ne zvuči baš najbolje, ako sam već toliko mozgala oko najbolje tarife za mobitel, onda mogu imati i raspored razgovora s dečkom! :) Upravo sam dala zadnji ispit i pogodite koja je destinacija moje prve avionske karte... Ah, ljubav!"

Tips&Tricks: Kako održati vezu na daljinu?

  • Puno mašte
  • Dobra tarifa
  • Puuuno strpljenja
  • Savršena organizacija
  • Vjera u ljubav!

 | Autor: Instagram Instagram  

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cropina

    Naslov sve veli "Bajka"