Love&Sex

Koji su najbolji prirodni lubrikanti za bolji seks? Dva su nenadmašna i vjerojatno ih imaš u svojoj kući

  • Znaš da trebaš kupovati organski kad god možeš i odlučiti se za sve prirodne proizvode kad god moožeš, ali što je s, hm, intimnim proizvodima... na primjer, lubrikantima?
  • Pronalaženje najboljeg prirodnog lubrikanta - koji je također siguran za vaginu - može biti teška zadaća. Neke opcije, poput vazelina ili mineralnog ulja, zvuče dobro u teoriji, ali zapravo mogu povećati rizik od razvoja bakterijske vaginoze ili drugih vaginalnih infekcija, kaže dr. Alyssa Dweck, ginekologinja iz New Yorka
  • Kokosovo ulje, primjerice, je dobar izbor

Ako nisi sigurna trebaš li upotrijebiti određeni proizvod na svojim intimnim dijelovima, nemoj - dok ne razgovaraš sa svojim ginekologom. No, ako želiš isprobati prirodni lubrikant, neki ginekolozi smatraju da slobodno smiješ koristiti ova dva vrhunska odabira

Kokosovo ulje 

"Kokosovo ulje omiljeno je kod mnogo žena", kaže dr. Alyssa Dweck. Mnogim se ženama to sviđa jer ima dobar ukus i lijepo miriše, kaže. Također je prilično jednostavno za korištenje, s obzirom na to da je čvrsto na sobnoj temperaturi, a tekuće kada se ugrije u vagini. Samo imaj na umu, savjetuje dr. Jennifer Wider, kokosovo ulje može razgraditi integritet kondoma od lateksa, pa je veća vjerojatnost da će puknuti.

Čista aloe vera

Aloe vera je "dobar izbor" za lubrikant, sve dok je riječ o 100 posto čistoj aloe veri, kaže dr. Wider. Neke aloe vere sadrže umjetne sastojke koji mogu iritirati vaginu, objašnjava. Također ju je sigurno koristiti s kondomima i obično je vrlo nježna na koži.
Međutim, neki ljudi su osjetljivi na aloju, tako da ne šteti testiranje na maloj površini kože kako bi se vidjelo ima li kakve reakcije, kaže dr. Dweck. 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0