Love&Sex
Prekid

Koja je godina najkritičnija u vezi? Ako si mislila da je sedma, grdno se varaš...

  • Koja je godina najopasnija za vezu? Sigurno ti jedna odmah pada na pamet?
  • Dakle, odmah da razjasnimo: često spominjana sedma - statistički gledano - definitivno nije!
  • Otkrit ćemo ti rezultate najnovijeg istraživanja, a ono bi te moglo doista iznenaditi!

Glavno je izdržati do osme, glavno je izdržati do osme, glavno je izdržati do osme... Mnogi sigurno tako misle o svojoj vezi.  U krajnjoj liniji „prokleta sedma godina“ smatra se najopasnijom i najčešćom godinom prekida veza! Ali, je li to doista istina? Ili je „prokleta sedma“ ništa više nego još jedan lažni mit?

Možda vas zanima Naše čitateljice testirale su nove beauty proizvode protiv pigmentacijskih mrlja. Evo koji su njihovi dojmovi Rubrika Beauty Beauty

 

Najopasnija godina za vezu prema statistikama

Američki sociolog Michael Rosenfeld odavno je pojasnio ovo pitanje! Nekoliko je godina profesor sa Sveučilišta Stanford pratio više od 3.000 parova za svoje istraživanje pod nazivom „Kako se parovi sastaju i ostaju zajedno“ te redovito od njih dobivao novosti o njihovom statusu veze. Na temelju podataka izračunao je godinu u kojoj je veza imala najveći rizik od prekida. A sad se čvrsto uhvati za nešto ako stojiš: najopasnija i najkritičnija godina u vezi je, dakle, prva!

Naime, 60 posto veza, koje je Rosenfeld pratio, prekinulo se prije prve godišnjice - usprkos leptirićima u trbuhu. Nakon toga, prema istraživanju, vjerojatnost razdvajanja drastično pada: za nevjenčane parove svake godine za 10 posto, ali tek do pete, a od tada rizik odjednom pada puno sporije. A u sedmoj godini? Nema promjene u krivulji! 

Evo kako nam se promijeni osobnost – i to nakon samo godinu dana braka!

Od koje godine prestaje potencijalna kriza?

Ali, koliko dugo moraš „izdržati“ u vezi? Kada si sigurna? Prema istraživanju dr. Rosenfelda, zapravo nikada! Dakle, vjerojatnost da jedan od partnera odluči krenuti svojim putem i dalje je postojala za nevjenčane heteroseksualne parove nakon 15 godina zajedničkog života u 12 posto slučajeva (za homoseksualce samo pet). I: nakon 25 godina rizik od razdvajanja čak se opet povećao za nevjenčane partnere.

Mama i sin Možda vas zanima Samo jednim iskrenim i nevinim pitanjem 6-godišnjak je spasio brak svojih roditelja Rubrika Život Život

Prema Rosenfeldu, bračni parovi trebaju se u prosjeku brinuti znatno manje (prema njegovom istraživanju, stopa odvojenosti nakon 20 godina manja je od jedan posto), ali ni oni nikada ne bi trebali biti previše sigurni: prema statistikama se svaki šesti razvod događa nakon 25 godina braka ili više.

Uh, kako komplicirano! Nije ni čudo da se jednostavna „prokleta sedma“ zadržala... Međutim, što iz svega toga možemo naučiti? Vrlo je jednostavno: manje obraćaj pažnju na kalendar - a više na svoje osjećaje!

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • love

    after telling him about my situation he did everything humanly possible to see that my lover comes back to me, indeed after casting the spell my ex-lover came back to me less than 48 hours, my ex-lover came back begging ... prikaži još!