Love&Sex 07. srpnja 2017.

Ključ sretnog braka isključivo je u ženskim je rukama

Thinkstock.

Koja je tajna sretnog braka? Mnogo se faktora mora poklopiti da bi dvoje živjeli sretno zauvijek, no jedan istraživač tvrdi da je ključ sreće u jednoj jedinoj stvari...

Odlučujući, ključni, jedan i jedini važni faktor za sretan brak krije se u tome da žena mora u potpunosti biti zadovoljna vezom – tvrdi znanstvenik i istraživač John Gottman.

Brakovi u kojima je žena sretna, traju duže

Navodno je više različitih istraživanja pokazalo da brakovi u kojima je žena sretnija od muškarca traju mnogo dulje od onih u kojima je muškarac sretan, a žena nesretna. Zašto su žene u tom pogledu osjetljivije odnosno zahtjevnije? Evolucijski biolozi objašnjavaju to činjenicom što žene tijekom života proizvedu određen, ograničen broj jajnih stanica (za razliku od muškaraca koji svakodnevno stvore tisuće i tisuće novih spermatozoida) pa pažljivije moraju birati kome će "pokloniti" to jajašce odnosno s kime će začeti dijete. Njihov evolucijom oblikovani mozak nalaže im da pritom paze na "kvalitetu" svog partnera, odnosno da su s njim zadovoljne i sretne. Dakle, dragi muškarci, pripazite na sreću svojih partnerica. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Komentari 0