Love&Sex

Kako začiniti seksualni život u dugogodišnjoj vezi?

Na početku veze je strast jaka, no s vremenom se ona postupno smanjuje, što zna biti razočaravajuće. Dobra vijest? Uzbuđenje ne mora nestati - ne uz ovih nekoliko savjeta

Možda je najveći problem u dugogodišnjim vezama monotonija. Ti i tvoj partner ste dugo godina zajedno i zapali ste u rutinu iz koje je teško izvući se? Unesi pozitivne promjene u vaš ljubavni život s ovim idejama:

1. Spavajte goli

Najjednostavniji trik: oboje skinite pidžamu (da, u ovo spada i seksi spavaćica, ako je nosiš). Kontakt kože na kožu nesvjesno povećava požudu. Razna istraživanja su pokazala da parovi koji spavaju goli se i češće seksaju. Trebamo li napomenuti da su vruće ljetne večeri idealne za isprobati ovaj trik?! 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Date nights

Iznenadite jedan drugoga jednom mjesečno s piknikom, opuštajućom večerom uz svijeće ili s relaksirajućom kupkom. Nije uopće bitno što ste isplanirali – ključno je da oboje svjesno želite provesti vrijeme jedno s drugim. Takve večeri ne moraju nužno završiti sa seksom, no, nešto nam govori da najvjerojatnije hoće ;)

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

3. Netflix i seks

Dobra stvar o Netflixu? Osim što je znanstveno dokazano da zajedničko gledanje filmova i serija jača romantične veze (ne zezamo se), nove tehnologije ti omogućavaju da u bilo kojem trenutku možeš zaustaviti film ili seriju i kasnije pogledati do kraja. Iznenadi svoga dragoga s jednim blow jobom, kada on to najmanje očekuje. Na primjer, tijekom uzbudljivog filma ili neposredno prije kraja serije. 

via GIPHY

4. Ljubavna kutija

Što bi htjela napraviti, ali se ne usudiš to reći svome partneru? Ili što ti se jako sviđa, ali tvoj voljeni to rijetko radi? Napišite svoje želje, snove i eksperimente na komadićima papira i ubacite u kutiju. Zatim naizmjence pročitajte poruke – napetost i uzbuđenje su zagarantirani! 

5. Vrijeme za roditelje

Pogotovo s djecom seksualni život može postati...pa gotovo nepostojeći. Stoga napravite plan kada netko ima vremena pričuvati vašu djecu. Na primjer, svaka prva nedjelja u mjesecu je rezervirana za baku, svaki drugi utorak teta preuzima ulogu dadilje i tako dalje. Te dane  dobro iskoristite i jednostavno uživajte zajedničkom vremenu.  

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0