Love&Sex

Jesi li znala? Ovih 8 namirnica smanjit će tvoju želju za seksom

Ako tvoj seksualni život u posljednje vrijeme pati zbog smanjenjog libida, možda bi trebala izbaciti ove namirnice iz svoje prehrane

Prehrana ima veliki utjecaj na libido muškaraca i žena pa je vrlo bitno koje će se namirnice naći na tvom meniju ako želiš više akcije pod plahtama. Donosimo ti popis od osam namirnica koje bi u tom slučaju trebala izbjegavati: 

1. Soja

I dok jedenje soje osigurava dovoljnu količinu minerala, vitamina i vlakana u organizmu, ova namirnica u velikim količinama nije idealna za seksualnu funkciju. Konzumacija velikih količina soje povećava proizvodnju estrogena, hormona koji je 'kriv' za manjak seksualne želje. 

2. Žvakaće gume (mentol)

Žvakaće gume u sebi sadrže mentol koji je jedan od krivaca za ubijanje seksualne želje. Naime, mentol smanjuje razinu testosterona, hormona odgovornog za seksualnu želju kod žena i kod muškaraca, što u konačnici dovodi do smanjenja libida. Loš zadah možeš riješiti i žličicom limunovog soka. 

3. Zobena kaša

Dobro je poznato da zobena kaša čini zdrav i uravnoteženi doručak. No, jesi li znala da prevelika količina zobene kaše može smanjiti tvoj libido? Osim toga zobena kaša bogata je vlaknima koji mogu uzrokovati neugodne plinove pod plahtama. To ne želiš, zar ne?

 | Autor: Instagram Instagram

Možda vas zanima Ovo je potrebno da dobar seks postane - genijalan seks Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Mliječni proizvodi

Nemaš želju za seksom, a redovito konzumiraš mliječne proizvode? Možda u tome leži tvoj problem! Prema znanstvenim istraživanjima, mliječni proizvodi narušavaju prirodnu ravnotežu hormona u tijelu i negativno utječu na libido. Ako ne možeš bez mlijeka, sira, sladoleda i ostalih mliječnih proizvoda, pokušaj njihovu konzumaciju ograničiti na tri puta tjedno. 

5. Prženi krumpirići

Znamo da su prženi krumpirići ukusni i primamljivi i da im je teško odoljeti, ali ako su se tvoje seksualne aktivnosti prorijedile, vrijeme je da ih izbaciš iz prehrane. Prženi krumpirići obiluju trans-mastima koje negativno utječu na razinu testosterona i samim time i na libido. Izbacivanjem ove namirnice brzo ćeš osjetiti rezultate u spavaćoj sobi, a dobro će djelovati i na struk!

6. Alkohol

Alkohol će ti možda pomoći da se opustiš prilikom seksa, ali samo i isključivo u malim količinama! Prevelike količine alkohola ne samo da nisu dobre za zdravlje, nego dovode i do erektivnih problema i otežavaju postizanje orgazma. Imaj to na umu kad posegneš za čašom više. 

 | Autor: Instagram Instagram

Možda vas zanima Nevjerojatno, ali ova sitna promjena u seksu može učiniti puno Rubrika Love&Sex Love&Sex

7. Tonik

Stiže loša vijest za sve ljubiteljice tonika i kombinacije tonika i džina - tonik smanjuje libido! Naime, tonik u svom sastavu ima kinin, biljni sastojak koji mu daje karakterističan gorkasti okus, a upravo taj sastojak može smanjiti razinu testosterona. Ovo ljeto razmisli čemu daješ prednost - seksualnom životu ili omiljenom džin toniku!

8. Energetski napitci

Za dobar seks potrebno je dovoljno energije, a energetski napitci odličan su izbor za kratkotrajnu navalu energije. U čemu je onda problem? Kao što smo već naveli, energija koja se dobiva od tih napitaka kratkog je trajanja pa je vrlo vjerojatno da nećeš stići postići vrhunac. Osim toga, previše šećera kojim ti napitci obiluju može smanjiti razinu testosterona u organizmu. Smanjena razina testosterona = manja želja za seksom! 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0