Love&Sex

Jesi li znala da sexting, vruće dopisivanje putem mobitela, dobro utječe na zdravlje?

  • Osobito u vrijeme pandemije, kad su nam ograničeni izlasci i potiče se socijalno udaljavanje, mnogi pribjegavaju sextingu kako bi iskusili intimnost
  • Međutim, jesi li se ikada pitala kako sexting utječe na naše zdravlje?
  • Upravo to ćemo ti otkriti u nastavku…

Svejedno jesi li u dugotrajnoj vezi ili si tek prohodala s dečkom: međusobno slanje seksi poruka veze čini posebno uzbudljivima. Osobito u vremenima kada je stvaran socijalni kontakt ograničen, sexting nudi način da se i dalje seksualno ponašaš te iskusiš intimnost.

Možda vas zanima Napeto ili odbojno? Ovih 18 muškaraca otkriva što doista misle kad im žena pošalje golišavu fotku Rubrika Love&Sex Love&Sex

Tko češće prakticira sexting, zadovoljniji je

Tijekom istraživanja internetske stranice „DrEd.com“, ispitano je 1000 ljudi iz Europe i SAD-a o seksualnom ponašanju. Pokazalo se da su oni, koji svakodnevno šalju barem jednu sexting poruku, uglavnom seksualno zadovoljniji, što zauzvrat ima pozitivan učinak na mentalno zdravlje. Točnije, među onima koji su se „vruće dopisivali“ svaki dan, 61 posto je reklo da je seksualno „vrlo zadovoljno“, a kod onih koji sextaju samo nekoliko puta mjesečno, ta je brojka bila samo 33 posto.

via GIPHY

Daljnja istraživanja pokazuju da sexting može pomoći u boljem upoznavanju vlastite seksualnosti, na primjer razgovorom o sklonostima i seksualnim maštarijama. Dakle, sexting može obogatiti intimnost u vezama, ali i samo zadovoljstvo.

Žene će vjerojatnije češće požaliti sexting

Kao i sa svime što se događa na Internetu, naravno, moraš biti oprezna i prilikom slanja i primanja seksualnih poruka ili fotografija, jer i ovdje postoje određene opasnosti. Sexting za početnice: 17 vrućih poruka koje možeš odmah poslati. Osobito mlade žene često doživljavaju da im šalju neželjene slike ili poruke. Objavljivanje osjetljivih materijala također predstavlja rizik. 

via GIPHY

Istraživanje koje su proveli Drouin, Vogel, Surbey & Stills pokazalo je da se muškarci općenito osjećaju ugodnije kad je riječ o sextingu te imaju pozitivan stav prema njemu, dok žene primanje i slanje uvredljivih fotografija ili poruka češće povezuju s osjećajem žaljenja ili srama. Općenito, istraživanje je pokazalo da se žene i muškarci osjećaju ugodnije kod sextinga kad ga prakticiraju sa stalnim partnerom. Zašto žene mnogo češće šalju poruke sa svojim golišavim fotografijama nego muškarci?

Photo: Shutterstock

Komentari 0