Love&Sex

Jedan neočekivan savjet može ti poboljšati seks u dugotrajnoj vezi

Britanska seks-terapeutkinja Vena Ramphal otkriva kako održavati plamen u krevetu

Osobito je u dugačkim vezama važno uzeti si nešto vremena samo za sebe. To potvrđuje i navedena seks-terapeutkinja koja također ima jedan vrlo važan savjet za dobar seks u dugačkoj vezi: puno masturbiranja! Solo! Otkrivamo što je sve izjavila u jednom intervjuu…

1. savjet: puno samozadovoljavanja 

„Ako se sama znaš zadovoljiti, onda je veća vjerojatnost da te i tvoj partner može zadovoljiti“, kaže Ramphal, kojoj su britanski mediji dali nadimak „seks-guru“. Osim toga, masturbacija povećava volju za seksom. 

2. savjet: razgovaraj s partnerom 

Također je važno da se oboje potrudite da ste dragi jedan prema drugome te da puno razgovarate. „Samo tada ćeš znati što tvoj partner želi u seksu, a to je jako važno“, kaže Ramphal. 

3. savjet: planiraj seks, ali ne cilj 

Nekim parovima pomaže da isplaniraju seks. „Pomaže ako shvatite da se seks jednostavno više ne događa i da razumijete da seks nema cilja“. Naime, kaže stručnjakinja, ako se uvijek sve vrti oko postizanja orgazma, to može znatno pogoršati seks. 

4. savjet: mislite na početke 

Još jedan mali savjet može pomoći parovima u dugotrajnoj vezi da se opet vesele seksu. Stručnjakinja savjetuje: „Sjetite se zašto ste se zaljubili jedno u drugo. To nešto još je uvijek prisutno.“ 

 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0