Love&Sex
Inteligentne žene

Je li istina da muškarci bježe od inteligentnih žena? Istraživanje je pokazalo da mogu 'proći', ali pod jednim uvjetom

  • Ljubomora? Bahatost? Tvrdoglavost? Nijedna od tih osobina nije privlačna
  • No, ako smo mislile da će neka od njih masovno tjerati muškarce od nas, to su pogrešne pretpostavke! 
  • Nevjerojatno, ali prema istraživanju, mnoge muškarce odbija ženska inteligencija! Srećom ne sve! Oni pametni se ne preplaše, nagađat ćemo onako, bez istraživanja

Očigledno nikada ne možemo ugoditi muškarcima. Ako se jednostavno odijevamo, staromodne smo. Ako pokažemo puno kože, presmione smo. Ako ne pričamo puno, stidljive smo. Ako puno pričamo, naporne smo. Budimo iskrene: uvijek pronaći zlatnu sredinu prilično je iscrpljujuće - a nije ni potrebno! Nedavno provedeno istraživanje sada je dodatno zakompliciralo spojeve. Naime, na vidjelo je došao iznenađujući rezultat.

Zvuči poznato? Ovo je 5 razloga zašto je inteligentnim ljudima najteže pronaći ljubav

via GIPHY

Pametne žene odbijaju muškarce

Znanstvenici sa Sveučilišta Columbia proveli su istraživanje o spojevima na 500 muškaraca i žena. S pomoću eksperimenta na brzim spojevima željeli su saznati kakav utjecaj privlačnost i inteligencija imaju na vjerojatnost drugog spoja.

Rezultat: čak i ako je ženama privlačnost važnija od inteligencije, muškarac može postići bodove s obje karakteristike. Što je ljepši i pametniji, veće su šanse da se ponovno vide. Osim toga, čovjek bi nedostatak privlačnosti mogao nadoknaditi velikom inteligencijom - i obrnuto.

Kod žena je bilo potpuno drugačije: muške sudionike su inteligentne žene više odbijale, nego uzbuđivale. Muškarci su željeli ponovno vidjeti prosječno privlačnu ženu samo ako nije jako inteligentna (ne 10/10 na ljestvici). Izuzetno pametne žene mogle su biti zgoditak samo u jednom slučaju: ako su i iznimno privlačne.

via GIPHY

Auuu! Mislili smo da pametne žene općenito izgledaju seksi. Moraju li se sada sve solo žene koje ne izgledaju kao supermodeli praviti gluplje?

Možda vas zanima Imaš li ih? Ovih 5 navika zajedničke su privlačnim ženama Rubrika Love&Sex Love&Sex

Samo nemoj dopustiti da te učine nesigurnom! 

Oprostite, muškarci, radimo neke gluposti da vam ugodimo (i da budem iskrene: previše!). Nakon ovog istraživanja definitivno se nećemo prodavati kao neinteligentne kako bismo izgledale privlačnije. Osim toga, kao što je poznato, svako se istraživanje može pobiti...

Photo: Shutterstock

Komentari 0