Love&Sex 01. srpnja 2021.

Istraživanje tvrdi: žene koje čitaju erotske romane navodno su iznadprosječno...

Žene čitaju ertoske romane
Shutterstock. Žene čitaju ertoske romane
  • Erotska književnost može istovremeno biti senzualna i strastvena 
  • Ali, koja skupina ljudi najviše voli čitati seksi štivo? 
  • Odgovor bi te mogao iznenaditi… 

Erotski su romani dugo bili na prilično lošem glasu pa su se smatrali čitalačkim štivom usamljenih kućanica. S „Pedeset nijansi sive“ ovaj je žanr komercijaliziran, ali čitanje erotskog štiva još uvijek nije tako popularno i prošireno. A to je potpuno pogrešno, kako je sada utvrdilo novo istraživanje.

Možda vas zanima... 3 stvari koje smo ljeti skloni zanemariti, a nikako ne bismo trebali Rubrika Beauty Beauty

via GIPHY

Ove žene čitaju romane za odrasle

Kako prenosi „Business Insider“, Max Planck Institut za empirijsku estetiku (MPIEA) proveo je internetsko istraživanje sa 420 sudionica koji vole čitati erotske romane. Rezultat? Čak 85 posto njih identificira se kao heteroseksualke. Od toga 28 posto ima stalne veze, 39 posto je u braku, a samo je 22 posto žena koje su sudjelovale u tom trenutku bilo slobodno. Uz to, istraživačka skupina MPIEA piše da su čitateljice erotike uglavnom žene „s iznadprosječnom razinom obrazovanja“ između 20 i 40 godina! 

via GIPHY

Nije ti mrska ideja da ti i on zajedno pogledate pornić, ali malo te sram to reći? Evo kako...

Razlozi za čitanje erotskih romana su odvraćanje pažnje, osjećaj lakoće i nadahnuća. Još jedna zanimljivost: mnoge sudionice istraživanja ne samo da vole puno čitati, nego i razmjenjuju ideje sa svojim društvenim kontaktima. Istraživanje je objavljeno u časopisu „Humanities & Social Sciences Communications“.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    jesu mmmmm