Love&Sex 3225 prikaza 06. prosinca 2018.

Istraživanje pokazalo: Ovakav muškarac idealan je za brak

Thinkstock.

Tim belgijskih znanstvenika proveo je istraživanje među studenticama koje su otkrile kakva bi očekivanja morao ispunjavati njihov budući partner

Najnovije istraživanje provedeno među belgijskim znanstvenicima pokazalo je koje osobine mora imati muškarac da bi bio privlačan ženi i da bi ga smatrale dobrim kandidatom za brak. U istraživanju je sudjelovalo 87 heteroseksualnih studentica prema kojima su najprivlačniji muškarci oni kojima je obitelj važnija od posla i karijere

Prema njihovom mišljenju, obiteljski tip muškarca bolji je za brak jer će biti podrška obitelji, bolji suprug i bolji otac djeci i više će se uključivati u svakodnevni obiteljski život. Osim toga, njihov idealan muškarac mora biti druželjubiv, a poželjno je da pomaže starijim osobama, otvara vrata ženi, ponese joj neku tešku stvar i tako joj do znanja da brine o njoj i da je pažljiv. 

Možda vas zanima... Istraživanje otkrilo - visoki muškarci i niske žene imaju najbolji brak! Rubrika Love&Sex Love&Sex

Da izgled nije ključni faktor kod odabira partnera, pokazala je i nedavno objavljena studija u časopisu Psychological Science. Naime, prema toj studiji muškarci prosječnog fizičkog izgleda i zavidne razine samopouzdanja poželjniji su kod ženskog spola nego oni s višom razinom fizičke privlačnosti.  Rezultati istraživanja pokazali su i da muškarci koji nisu previše opterećeni svojim fizičkim izgledom odgajaju samouvjereniju djecu.

Prema tome, zaključak je jasan! Žene preferiraju dobroćudne i samopouzdane muškarce kojima je obitelj na prvom mjestu. Slažeš li se i ti s tim?

Komentari 0