Love&Sex

Istina ili laž? Razbijamo 5 najčešćih seks-mitova o muškarcima

Zrnce istine postoji u svemu, kaže se. Mi smo tražile – zajedno sa stručnjacima…

Naravno da bismo željele saznati sve tajne muškog uma – osobito kad je seks u pitanju. Mnoge ne žele to priznati, a većina se ne usudi pitati. Stoga smo odlučile pozabaviti se s nekim najčešćim „nerazriješenim“ seks-mitovima koji se vrte oko muškog roda. 

1. mit: muškarci žele seks ujutro, a žene navečer 

Za liječnike je to jasna stvar: ujutro su muškarci ispavani i odmorni pa tijelo proizvodi testosteron – a to budi libido. Ujutro je također miris tijela intenzivniji pa djelujemo atraktivnije, tvrde stručnjaci. Muškarci imaju između četiri i sedam sati ujutro takozvanu „jutarnju erekciju“. I žene su ujutro seksualno stimulirane s punim mjehurom, ali već misle na dnevne zadatke. Žene imaju navečer više vremena za intimu, tvrde stručnjaci. Zbog svega toga - ova izjava je istinita! 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. mit: muškarci ne glume orgazam 

Je li tako? To bismo vidjele, zar ne? Statistike uglavnom pišu o ženama koje glume orgazme kako ne bi razočarale partnera (prema istraživanjima gotovo svaka treća povremeno odglumi orgazam). Međutim, jedno nedavno provedeno kanadsko istraživanje pokazalo je da svaki četvrti muškarac glumata. Nitko ne kontrolira kondom nakon seksa, a ako je partnerica jako vlažna, teško je vidjeti je li glumio ili ne, kažu stručnjaci. Zašto muškarci glume? Moguće je da je riječ o umoru, frustraciji, stresu, a i muškarci žele ispuniti očekivanje da za vrijeme seksa moraju doživjeti orgazam, objašnjavaju stručnjaci. Dakle, ova izjava ne drži vodu! 

Možda vas zanima Ozbiljno?! Ove dvije rečenice muškarci najviše žele čuti u krevetu Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. mit: kakav nos, takav ponos 

Ovo je klasik među seks-mitovima. Stručnjaci objašnjavaju: to su vjerojatno izmislili muškarci s velikim nosom – nema nikakve povezanosti između dužine nosa i penisa. I vjerovanje da se dužina penisa može očitati prema dužini od ručnog zgloba do vrha srednjeg prsta – totalna je glupost. Prosječna dužina penisa je 14,5 cm, a ruke su uglavnom duže. Hoćemo li se ikada riješiti ove lažne tvrdnje?!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. mit: muškarci ne razgovaraju o seksu

Prije 70 godina je bilo apsolutno nepristojno i nevjerojatno pričati o seksu. Danas se puno priča o seksu, ali pogrešno, tvrde stručnjaci. Muškarci još uvijek žele biti sveznalice i svemoguće seks-mašine, a nitko ne želi priznati da možda ima nekih problema. A upravo je nedostatak komunikacije u vezi najčešći razlog za manje akcije među plahtama.

Možda vas zanima Veliki penis? Ne, da bi bili seksualno uspješniji muškarci trebaju imati ove osobine Rubrika Love&Sex Love&Sex

5. mit: muškarci češće varaju od žena 

To nije točno, tvrde stručnjaci. Oba spola jednako šaraju, samo je motivacija različita: muškarci su lovci i traže seks na brzaka, a žene često pokušavaju nadoknaditi nedostatak pažnje u vezi. I žene su evolucijski programirane na preljub – jer su stalno u potrazi za optimalnim partnerom – ali društvo to od njih ne očekuje. To zvuči prilično razočaravajuće. Držimo se istraživanja i pozitivno ih interpretiramo: svaka četvrta žena vara, a to znači da nas je 75 posto vjerno! 

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • doris12

    Upravo sam platio 6562 € koji rade na mom laptopu ovog mjeseca. A ako mislite da je cool, moj razvedeni prijatelj ima dvije male djece i napravio više od € 8k u prvom mjesecu. Izgleda da je tako dobro zaraditi ... prikaži još!