Love&Sex 06. veljače 2021.

Hvališ li dovoljno svog partnera? Riješi kviz i saznaj jeste li u sretnoj vezi

Shutterstock.
  • U vezama partneri sve manje hvale jedni druge, ali ako želiš da tvoja veza potraje, stručnjaci kažu da je neophodno nastaviti komplimentirati partnera.
  • Komplimenti su višestruko korisni jer ne samo da se osjećaš dobro kad ih primiš, već i kad ga daješ drugoj osobi.
  • Kad se osjećaš kao da te partner zapravo vidi i cijeni, manje je mjesta za ogorčenost i druge vrste negativnosti.

Sretne veze ispunjene su međusobnim poštovanjem, ali od silnih obaveza često zaboravljamo što sve cijenimo kod svog partnera.  Psiholozi smatraju kako bismo trebali hvaliti svog partnera jednako prve i desete godine veze ili braka. Koristeći samo nekoliko pozitivnih i ohrabrujućih rečenica, samo ćeš dodatno ojačati svoju vezu. Bez obzira na to je li tvoja veza trenutno sretna, zdrava i sigurna ili ste vas dvoje doživjeli nekoliko izazova, sposobnost učinkovitog izražavanja emocija učinit će da se oboje osjećate još voljenijima.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Što to ljubav NIJE? Jer prvih godinu dana se ne računa

Komunikacija nije svima jednostavna. Čak i kada partneru želiš pokazati pažnju i naklonost, možda nećeš uvijek imati prave riječi. Nemoj se bojati reći partneru da si sretna što ga imaš ili da je dobar u nečemu što radi. On će biti jednako sretan kao što bi i ti bila da on tebi to kaže. Nadalje, vrlo im je bitno i da ih poštuješ i cijeniš, a ovaj će kviz će ti otkriti uspijevaš li pokazati to svom partneru.

 

Komentari 0