Love&Sex

Evo koja je najbolja glazba za seks

Što napraviti ako krevet jako škripi? Tako je – pustiti glasnu glazbu! Ali, odgovarajuća glazba nije dobra samo za atmosferu – glazba može biti vrlo uzbudljiva

Seks-playliste: većina nas ih ima negdje spremne. Sada je vrijeme da ih pronađeš i napuniš novim ritmovima. Svejedno želiš li brzi ritam uz Rihannu ili radije slušati neke polagane vječne balade starih rockera. Činjenica je da glazba opušta, ali i motivira. Međutim, postoji li uopće ultimativna pjesma koja će ostaviti partnera bez daha te će sve prepreke nestati u trenu? 

S pravom glazbom do pravog raspoloženja 

Svejedno jesi li upravo došla sa svojom simpatijom iz kluba u svoj stan ili želiš oživjeti pomalo ustajalu vezu, lakše je ako pustiš da glazba govori umjesto tebe. S pravom seks-playlistom će intimni trenuci u dvoje dobiti dodatnu porciju strasti. Kad je riječ o odabiru pjesama, stručnjaci predlažu sljedeće: za početak moraš točno znati kakvu atmosferu želiš stvoriti. Za izrazito nježnu ljubavnu igru nešto nježno i polako – za divlje pokrete, naravno, nešto divlje. Također je bitan dobar zvuk. Dakle, nemoj puštati glazbu s mobitela, nego radije s glazbene linije – investicija u dobro pojačalo i zvučnike napokon će ti se isplatiti! Mala nuspojava: neki neželjeni zvukovi će se neutralizirati. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Mogu li nas seksi pjesme dovesti do vrhunca 

Svima je poznato da pjesme mogu izazvati određene emocije. Kombinacija seksa i glazbe graniči sa čarolijom, tvrde stručnjaci. Psiholozi su otkrili da kombinacija mijenjanja harmonija, određenih frekvencija te sljedova tonova mogu utjecati na mozak toliko snažno da neki ljudi mogu postići orgazam od glazbe! Naime, razlog tome je da glazba pogađa centre za zadovoljstvo u mozgu koje stimulira i uživanje u hrani – pa i seksu. Dakle, prava glazba može djelovati poput prave čarolije te navesti na ples hormone sreće. 

Kakvu glazbu treba slušati za seks? 

Preostaje još odgovoriti na pitanje koja je glazba najbolja za spavaću sobu. Stručnjaci tvrde da je glazba uz seks super, ali ako oboje imate jednaki glazbeni ukus – što se vjerojatno pretpostavlja. Ako netko ne voli to što čuje, glazba neće djelovati. Savjet: pazi na tempo i ritam. Svejedno radi li se i hip-hopu, rocku ili popu, prava glazba može napraviti čuda. Iznenadi partnera – i samu sebe – te iskušajte što sve pravi ritam može u spavaćoj sobi. Uživajte u testiranju! 

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0