Love&Sex 09. siječnja 2019.

Dvije zapostavljene erogene zone koje muškarcu donose slasni užitak

Thinkstock.

Tko vjeruje da se erogene zone muškaraca ograničavaju na samo jedan određeni dio tijela, vara se! Bradavice i vrat vrlo su osjetljiva područja

Jedno je točno: penis jest i ostat će najučinkovitija erogena zona muškarca. Međutim, nemoj se ograničiti jedino na to mjesto. Naime, postoje drugi dijelovi tijela kod kojih stimulacija izaziva uzbuđenje. Ovo nije mit: bradavice i kod muškaraca spadaju u erogene zone! 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Muške bradavice su podcijenjene 

Živčani završeci koji se nalaze u bradavicama su i kod muškaraca povezani sa seksualnim organima. Dakle, stimulacija ga može uzbuditi. Doduše, muškarci jako različito reagiraju na ovaj način stimulacije – ali nitko neće ostati potpuno hladan. Najbolje je pokušati polako i nježno kako bi otkrila što se sviđa tvom partneru. Počni ga nježno maziti pa lagano kružiti oko njegovih bradavica. Koristi prste i jezik. Ako mu se svidi, možeš krenuti korak dalje: neki muškarci vole nježno grickanje. Osobito je omiljeno polagano sisanje. Ako sve dobro napraviš, jako će se uzbuditi. Jedno istraživanje otkrilo je da oko sedam posto muškaraca može postići vrhunac stimulacijom bradavica. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

I vrat je erogena zona 

Poljupci u području vrata mogu biti jako uzbudljivi – to svaka žena zna. Ni kod muškaraca nije drugačije. Igrice jezikom i usnama po vratu mogu napraviti čuda. Možeš probati i s masažom. Nježan pritisak u području vrata, ali i sljepoočnica, šalje stimulirajuće signale u centar za seks u glavi muškarca. Ako mu još nešto slatko (ili zločesto) šapneš na uho, jako će se zapaliti. 

Komentari 0