Love&Sex

Ako želiš ponovno biti djevica, ništa lakše! Tu su proizvodi koji to ženama obećavaju

  • Osim što je nova grana estetske kirurgije koja doživljava procvat rekonstrukcija himena, nude se i jeftinija rješenja za djevičanski dojam
  • U slobodnoj su prodaji kreme i gelovi za stiskanje vagine koji obećavaju da će ona biti "kao u djevice"
  • Zar se, osim što brinemo (bez potrebe) jesmo li dovoljno mršave moramo brinuti i jesmo li dovoljno uske?
  • Ovo je sigurno trend koji ne podržavamo jer još više potkopava našu percepciju vlastita tijela

Veliko istraživanje o vaginama koje je prošle godine proveo portal Refinery29 pokazalo je da 32 posto žena, zbog nečeg tuđeg mišljenja, osjeća da njihova vagina nije "normalna". Neke je taj osjećaj odveo tako daleko da svoje vagine ponovno pokušavaju učiniti "djevičanskim". The Sunday Times tako je u jednom članku naveo kako čak se 20 klinika samo u londonskoj ulicu Harley bavi kirurškom rekonstrukcijom himena naplaćujući svaki tretman po 3000 funti odnosno 27.000 kuna. "Novi himen" se kirurški napravi  od tkiva s pacijentičina tijela, a iako himen može puknuti i za nekih drugih, neseksualnih aktivnosti, neki ga i dalje smatraju dokazom ženine seksualne nevinosti.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Fiksacija na djevičanstvo

Iako se 50 posto žena koje su tražile rekonstrukciju djevičnjaka izjasnilo da su vjernice (nevažno koje vjere, nevinost prije braka zagovara i Islam i katolička crkva), nisu sve brige oko njega povezane s vjerom. Krajem prošle godine američki se rapper T.I. pohvalio kako redovito 18-godišnju kćer vodi na ginekološke preglede kako bi bio siguran da je još djevica. Primio je gomilu negativnih komentara premda je po vlastitom sudu dokazao kako je dobar tata.

anketa | Autor: miss7 miss7

Utjecaj pornića

Seksualna revolucija zbila se prije dosta desetljeća, otkuda sad ta nova fiksacija na nevinost? Iz porno filmova, kažu seksolozi. Imati vaginu "usku poput djevice" sa ženske strane i što većega ako si muškarac novi je ideal. Ako uguglaš "kako stisnuti vaginu", naravno na engleskom, dobit ćeš pregršt savjeta kako to učiniti uz pomoć "domaćih" pripravaka koji uključuju sol, limunov sok, sodu bikarbonu, ocat... Sve odreda zvuči kao užasna ideja, no koliko je stvar popularna dokazuje cijeli niz proizvoda, krema, gelova i pilula koji su u slobodnoj prodaji, a obećavaju da će stegnuti vaginu i stisnuti usne do njihovog "djevičanskog stanja". I imena su maštovita, na primjer “'Like a Virgin' Vaginal Rejuvenation Cream" i ne prodaju se samo na specijaliziranim web trgovinama, ima ih i na Amazonu. Reklamiraju se kao "nekirurško rješenje za žene koje muči vaginalna labavost", a djeluju na način da uzrokuju oticanje vaginalnih stijenki. Ovo stvarno ne zvuči bezopasno.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Ne postoje "nenormalan" izgled i "kriva veličina"

Ova fiksacija na djevičanstvo može imati ozbiljan utjecaj na to kako žene doživljavaju svoje tijelo. Kao i svaki drugi dio tijela i naši spolni organi su različiti i jedinstveni, ne postoji "normalan izgled", "prava veličina" i jedinstveni ideal. Osim toga čini se da je sve ovdje prvenstveno usmjereno na zadovoljstvo muškarca, mi nismo važne. Komentar jedne "zadovoljne korisnice" koja kaže da su "kremu koristili samo dva puta jer ne želi da se on navikne da je tako uska" to potvrđuje. Za nas žene, s druge strane seks može biti bolan ako je vagina uska, posebno ako je on pritom obdaren.

Izvor užitka, a ne brige

Čemu onda sve to? Nije li dovoljno da nas društvo bombardira time kako treba izgledati idealno žensko tijelo, koliko mršave moramo biti čineći nas nesigurnima i nesretnima ako se ne uklapamo u tu izmaštanu i nerealnu sliku? Sad ćemo se još brinuti što nam vagina nije kao u djevice - što god to značilo. A zapravo ne znači ništa, i tada je svaka različita. I umjesto da bude izvor užitka bit će izvor srama i neugode?

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.
 

Photo: PR/WhatsApp
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Marija753

    Marija753

    ???? Šta???? Wtf???