Love&Sex

9 znakova da zanemaruješ seks u vezi

Tko je bio u dugotrajnoj vezi, zna da leptirići sa početka veze nakon nekog vremena lagano nestaju…

Navečer dođeš kući umorna i nije ti ni do ničega, a kamoli do seksa. Za vikend dođu gosti, ideš u IKEA-u, moraš spremiti stan, oprati rublje, milijun je poslova i obaveza… Sve to nekako postaje važnije od zajedničkog odlaska na spavanje i divljeg jutarnjeg seksa. Ako primijetiš ove znakove – definitivno zanemaruješ seks u vezi – a to dugoročno i nije baš najbolje… 

1. Osjećate se kao sustanari, a ne kao par 

U dugogodišnjoj vezi parovi često dođu do opasnog trenutka kad se počnu brinuti za kućanstvo više nego za vezu. Tada su kod kuće u poderanim trenirkama i ne mare za romantiku i erotiku. Međutim, ta je iskra važna za vezu kako bi si i dalje bili privlačni i uzbudljivi. 
Izađite koju večer – zapravo ne morati ni izaći, ali napravite nešto posebno za partnera. Ako se nemate volje lijepo odjenuti, još bolje – svatko neka odjene svoje omiljeno donje rublje i zavodi onog druga – poslije će biti manje skidanja…  

via GIPHY

2. Ne razgovarate o seksu 

Vrlo je važno izraziti svoje želje i prohtjeve. Ali seks je za mnoge tabu tema – a u intimnoj vezi to ne bi smjelo biti tako. Što češće razgovarate o ljubavnom životu, bit će vam bolje u krevetu. 

3. Koncentrirate se još samo na djecu 

Najčešće su mladi roditelji stalno posvećeni djetetu. Umjesto da si tepaju „dragi i draga“, vrlo brzo postaju „mama i tata“. Stručnjaci upozoravaju da je to početak kraja. Zbog toga je važno provoditi što je više vremena moguće nasamo s partnerom. Muškarci se nakon rođenja djeteta često osjećaju zanemareno. Stoga organizirajte čuvanje potomka te provedite neko vrijeme kao par. 

4. Scene seksa na televiziji smatrate neugodnima 

Zajedno gledate film i odjednom počne žestoka scena seksa – a vama je neugodno. Hm, to je znak da morate nešto promijeniti. Koliko je važno razgovarati o seksu, toliko je važno moći zajedno pogledati scenu seksa. Naravno, to ne mora odmah biti pornić, ali ako je vaš seksualni život zadrijemao, možda bi vas scene seksa drugih mogle animirati da se probudite i date gas! 

5. Seks postaje obaveza 

Dođeš kući s posla, moraš još skuhati, oprati, očistiti pa onda i seks s dragim? To ne mora biti tako, jer to onda djeluje kao prisila ili neki scenarij iz 50-ih godina prošlog stoljeća. Seks treba biti nešto lijepo, nešto čemu se oboje radujete. Stoga se pobrinite za to da se seks ne događa isključivo u spavaćoj sobi kad isključite svjetlo. Isprobajte ga, na primjer, u nedjelju nakon doručka na stolu u kuhinji ili kad sljedeći puta pereš rublje - u kupaonici na stroju za pranje rublja kad se uključi cetrifuga. 

6. Više se ne dodirujete 

Tjelesni kontakt je neminovan za seks. Ako se tvoj partner i ti više ne ljubite, grlite i mazite, to je znak da nema više ni akcije u krevetu. Jer gdje nestaje razlika između prijateljstva i veze? U intimnosti… 

7. Idete odvojeno u krevet kako biste izbjegli seks

Uh, eh, oh! Čekaš pola sata nakon što otiđe spavati kako ne bi morala slučajno voditi ljubav s partnerom? Zar je seks obavezan ako idete zajedno na spavanje? Ako je to kod vas slučaj, pitaj se što ti pruža seks? Zadovoljstvo? Misliš li – kad razmišljaš o seksu – na svog partnera? Preispitaj se i pokušaj pronaći u čemu je kvaka… 

8. Nemate vremena za seks 

Oboje puno radite. Želite se još viđati s prijateljima i baviti se svojim hobijima – ali gdje je tu vrijeme za vas dvoje same? Seks na brzaka je često uzbudljiv, ali ako si uzimate tek 10-ak minuta dnevno vremena za seks, onda je vrijeme da poradite na novom dnevnom planu te postavite nove prioritete. 

9. Imaš nerealna očekivanja 

Istraživanja pokazuju da televizijske serije i filmovi totalno pogrešno portretiraju seksualni život partnera. Stoga pazi kod seksa da se osjećaš dobro i seksi. Vrhunac nije uvijek cilj. Oslobodi se predrasuda i nestvarnih prohtjeva – opusti se i uživaj! 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0