Love&Sex

9 stvari koje ON radi prije velikog dejta

Ovdje govorimo o dejtu od kojeg muškarac puno očekuje. Što znači a) da mu se ozbiljno sviđaš i b) nada se da će mu se posrećiti te večeri

Ako mu je stalo, ni on neće biti pretjerano opušten prije dejta s djevojkom koja mu se doista sviđa posebno ako ima naznaka (ili barem nade) da ovaj susret završite u krevetu. Naravno, ne svatko sam kod svoje kuće. I muškarcima su tada sati prije dejta napeti i stresni, da ne koristimo samo onu romantičnu o leptirićima u trbuhu. Ne bi vjerovala, ali prije velikog randevua i oni obave veliki posao, od spremanja vlastita stana (možda prihvatiš onaj poziv na kavu kod njega u 2 u noći?) pa do istraživačkog rada o tome što te zanima ne bi li smislili teme za razgovor! Što su sve spremni da nas zadive?


Odstranjivanje dlaka?!

Utjelovljen u komedijama poput Američka pita 2 i Junfer u četrdesetoj koncept uklanjanja neželjenih dlačica kod muškaraca danas više nije neko čudo - govorimo o dlakama tamo dolje. Zapravo, anketa provedena na 2000 muškaraca (putem AOL-a) iz 2013. godine otkrila je da uklanjanje stidnih dlaka ulazi u top 3 stvari koje će napraviti prije dejta. Journal of the American Medical Association iznio je rezultate brojnih istraživanja o uklanjanju dlačica na intimnom području te tvrde kako čak 25 % sudionika prijavljuje ozljede vezane uz odstranjivanje dlaka na tom području. Dakle dame, nismo jedine koje muku muče s dlakama. Ipak, nekako sumnjamo da depilacija intimne zone kod nas baš tako popularna. Na i dalje šumovitom Balkanu vjerujemo da više šišaju one dlake što vire iz uha ili nosa...

via GIPHY

Nove bokserice

Nismo jedine koje posežu za finim donjem rubljem prije obećavajućeg izlaska. Kao i depilacija i novo donje rublje spada u prioritetne stvari prije dejta. Istraživanje tvrdi, iako sve to znamo i same, da muškarci sami sebi kupuju bokserice u prosjeku 17 godina svog života. U prijevodu, kupuju ih dok love žene, prije i nakon toga odgovornost prebacuju majci, ženi ili djevojci. Smiješno, ali istinito.

via GIPHY

Tjelovježba

Možda neki muškarci smatraju da se bicepsi dobivaju preko noći, ali ipak ih većina posjeti teretanu prije dejta, makar da bi podigli samopouzdanje. Sve bi to bilo super da neki dečki ne pretjeruju pa završe s ozljedom, a ne kamenim trbušnjacima. Ako se inače ne bavi tjelovježbom, ovo nije pravi trenutak za ubiti se treningom. Neki to nauče s vremenom.

via GIPHY

Malo "ručnog rada"

Još jedan ritual prije izlaska od kojeg se ne očekuje samo puno već i sve smatra se vrlo bitnim. Masturbacija. Naravno, mnoge su prednosti, za oba spola, u samozadovoljavanju. Osim zadovoljavanja zdravog seksualnog apetita, kod muškaraca je povezano i s nižim rizikom od raka prostate što je dodatna vrijednost. No nije njemu sad zdravlje na pameti. Vjerojatnije je da se pokušava osigurati da ne eksplodira prerano dođe li do seksa. Ovako će imati i više samopouzdanja pa i pružiti bolju izvedbu.

via GIPHY

Nastoje mirisati i ponašati se kao tvoj otac

OK, ovo je definitivno najneobičnije. I vrijedi pod uvjetom da gospodina poznaju... Mada je i onda previše nategnuto. Teoretski se temelji se na istraživanjima koja dokazuju da zaista žene nesvjesno preferiraju miris muškarca koji ima slične gene njihovom ocu. Ne radi se o fizičkoj privlačnosti, već našim genetskim markerima koje privlače slični genetski markeri pogodni za razmnožavanje.

Možda vas zanima Zbog OVOGA te neki muškarci više privlače Rubrika Love&Sex Love&Sex
 

Brišu povijest pretraživanja na Instagramu, Facebooku i mobitelu

Iako se poneki dečki boje da će im cura na prvom dejtu vidjeti u mobitelu nešto što ne bi trebala, istraživanja navode da su upravo muškarci ti koji vole njuškati po partneričinom mobitelu. Prema tome bi zapravo strah da ćeš mu kopati po tim podacima bio projekcija onog što sami rade. Mobitelu tada može postati uzrokom koji otežava izgradnju povjerenja ili pak alat za špijuniranje.

via GIPHY

Postaju CIA špijuni

Naime, velik broj muškaraca priznao je da provjeravaju na Googleu curu s kojom će izaći. Ustvari pokušavaju pronaći zajedničke interese i sličnosti s njom. Naravno, osobu ne možemo doista upoznati ako ne sjednemo s njom na piće u četiri oka.

via GIPHY

Pripremaju teme za razgovor

Pored pretraživanja na internetu, znaju i smišljati potencijalne teme za razgovor. Neki od muških magazina navode pitanja kao“ Što sve želiš postići do kraja života i koja su tvoja najveća postignuća do sad?“. Razgovor s takvim muškarcem čini se nezanimljivim i više kao razgovor za posao, a ne romantičan izlazak.

Možda vas zanima 10 muškaraca otkriva kad su shvatili da se žele oženiti Rubrika Love&Sex Love&Sex
 

Šalju previše poruka

U današnje vrijeme bezbroj je mogućih načina komuniciranja s potencijalnim partnerom (kao što je Facebook, Snapchat, Tinder itd.) Često ćeš naići na to da muškarci pretjeruju s porukama prije prvog stvarnog izlaska zbog mogućeg odgađanja i kalkuliranja te čiste lijenosti. Sigurne smo da se niti jedna žena nije razveselila više zbog emojija nego poziva na večeru.

via GIPHY

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0