Love&Sex

9 pravih razloga zbog kojih žene stenju za vrijeme seksa

  • Stenjanje kod žena nije uvijek stenjanje! Naime, strastveno ispuštanje zvukova je kompleksan jezik…
  • Da, ono možće značiti da žena uživa, ali...

 

Sjesti se kako zastenješ ako tvoj dragi ne napravi nešto kako treba. Također se sjeti kakav zvuk ispustiš kad napokon napravi to što želiš! Osobito kod seksa ima različitih načina stenjanja – otkivamo „abecedu stenjanja kod žena“. 

1. Lažno stenjanje za vrijeme seksa 

To je jedno od najpoznatijih stenjanja za vrijeme seksa: volja za seksom je tako-tako, a zapravo bi najradije gledala svoju omiljenu seriju, ali si zadnji puta odglumila migrenu pa… Dakle, ne preostaje nam ništa drugo nego jako glasno stenjati, kako bi on mislio da nam je taaakoooo super! Sve za ljubav, podrazumijeva se! Dakle, žene stenju da svom najdražem pruže dobar osjećaj. 

2. „Brže-ne-tako-brzo-stenjanje“

To je stenjanje koje služi u odgojne svrhe. Dobar tempo kod seksa je nagrađen glasnim stenjanjem, a prespori ili prelagani glasnom šutnjom. Slično kao i kod „tu-je-savršeno-može-dalje-stenjanja“. 

3. „Tu-je-savršeno-možeš-nastaviti-stenjanje“

I ovo stenjanje je ciljano odrađeno – kako bi suptilno vodile partnera u pravom smjeru. Upravo kod malo nesigurnih muškaraca - koji kod direktne kritike počnu sumnjati u sebe – je ovo glasno stenjanje omiljena metoda kako ga dovesti do klitorisa i prave tehnike. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Stenjanje zbog neugodne tišine

Seks je u grču i odjednom se nešto neugodno dogodi i ne znaš bi li se smijala ili plakala – strašan scenarij. Radije onda malo glasnije zastenjati kako bi se podgrijala situacija. 

5. „Boli-me-stenjanje“ 

To iznenadno, bolno stenjanje treba pod hitno naučiti muškarce da ga razlikuju od drugog stenjanja. Dakle, kad sljedeći puta glasno zastenješ kod analnog seksa, neka te pita je li sve u redu. 

6. „Nadglasati-druge-misli-stenjanje“

U glavi vrtiš popis za trgovinu, planiraš outfit za poslovnu večeru i – stop! Zapravo se trenutačno seksaš, ali se uopće ne možeš koncentrirati. Radije stenji kako bi nadglasala vlastite misli. 

 

7. „Ti-to-radiš-jako-jako-dobro-stenjanje“ 

To je stenjanje pohvale. Također je vrlo omiljeno za vrijeme seksa s malo nesigurnim muškarcima. Prije nego što osmi puta pita je li sve OK, jednostavno zastenji. Bit će sigurno sigurniji u sebe. U jednom britanskom istraživanju otkriveno je da i žene češće stenju kako bi potaknule svoje samopouzdanje. U okviru istraživanja je 87 posto ispitanica u dobi između 18 i 71 godine priznalo da stenju zato da partneru pruže dobar osjećaj, ali i zato da podignu svoje samopouzdanje. 

 

8. „Zapravo-nemam-volje-ali-možda-ipak-bude-nešto-stenjanje“ 

Ovo je stenjanje prije za nas nego za muškarce. Nekako nemamo volje, ali opet… Dakle, trebamo samo glasno stenjati i pokušati se sabrati u glavi. 

9. „Svršavam-stenjanje“

I na kraju još dobre vijesti: naravno da postoji i stenjanje u ekstazi i orgazmičkim vrhuncima. A to je onda 100 posto pravo. Ali, naravno… Ne, ne! to je uvijek iskreno i signalizira da je on radio sve kako treba. Zadovoljne smo i zadovoljene! 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0