Love&Sex

8 pravila kako da ispadneš kraljica kad sretneš bivšega

Otišla si veselo s prijateljicom na neko druženje i sve je bilo sjajno dok odjednom, na drugom kraju prostorije, nisi ugledala njega – svog bivšeg!

Da, to sigurno nije baš ugodan trenutak i sigurno će ti kroz glavu u djeliću sekunde proći tisuće misli. „Zašto više nismo zajedno?“ Ili: „Zašto me je ostavio?“ Možda: „Je li doveo tu novu sa sobom?!“ Kako god, moraš sačuvati hladnu glavu, biti cool i držati se ovih 8 pravila – i biti kraljica! 

1. Nemoj ga ignorirati 

Ako ćemo se ponašati kao da nismo vidjele bivšeg kad je ušao u prostoriju te ne želimo pogledati u njegovom smjeru, to djeluje u najmanju ruku djetinjasto. U prvom trenutku možda ćemo se osjećati neugodno, ali jedan „Bok!“ možemo izvući iz sebe. Kako bismo pokazale opuštenost i suverenitet, mi trebamo prve pozdraviti. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Bez dodira

Uvijek ovisi o tome kako smo se rastali, ali ni u kom slučaju ne smijemo odmah bivšem skočiti u zagrljaj. Trebamo izbjegavati svaki tjelesni kontakt; glupo bi čak bilo i rukovati se s njim. Kod pozdrava koji uključuje poljubac, usne nam se nalaze opasno blizu njegovih. Dakle, ostanimo kod jednostavnog „Bok!“ - na sigurnom rastojanju od najmanje pola metra od njega. 

3. Nemoj predugo razgovarati

Ako dođe do razgovora, ponekad je bolje čim kraće razgovarati te svakako izbjegavati teme poput novih partnera ili prošle zajedničke veze. I stare svađe uništiti će vam raspoloženje i večer. 

Možda vas zanima Ovih 8 znakova otkrit će ti je li tvoj bivši još zaljubljen u tebe... Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Nemoj dramatizirati 

Nije dobro konfrontirati se, ali ako nas bivši usprkos tome bude provocirao, moramo ostati mirne i ignorirati njegove bljezgarije. Za svađu je potrebno dvoje. U najgorem slučaju ćemo se okrenuti i izbjeći kraval. 

5. Nemoj tračati 

Čak i ako ne možeš zaustaviti bujicu riječi i moraš pričati s bivšim, budi cool: njegovu novu frizuru možemo komentirati doma uz čašu vina u društvu prijateljica.  

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

6. Nemoj piti puno alkohola 

Sve smo jednom doživjele emotivni ispad kad smo popile koju čašicu pića više. Tekila nije naš najbolji prijatelj kad na tulumu sretnemo bivšeg, a nismo još do kraja provarile prekid. U pijanom stanju se može dogoditi da „luda bivša djevojka“ - koja je sakrivena duboko u nama – ispliva na površinu. 

7. Nemoj moljakati ili cviliti 

Čak i ako smo još lude za njim i odmah bismo ga prihvatile nazad, to mu ne smijemo ni u kom slučaju reći. Umjesto toga ćemo mu pokazati koliko smo sigurne u sebe i koliko dobro vladamo situacijom. Moljakanje, preklinjanje, cmizdrenje i cviljenje nikad nije bilo osobiti privlačno – a uglavnom je i nedjelotvorno. 

Možda vas zanima 7 znakova da je tvoj novi dečko bolji od bivšeg Rubrika Love&Sex Love&Sex

8. Nemoj buljiti 

„Je li to nova majica? Čini se da više trenira? S kojom to curom priča cijelo vrijeme?“ Umjesto da promatramo bivšeg, trebamo se okrenuti prema sebi i svom životu bez njega. Osim toga, može biti neugodno ako primijeti da buljimo u njega. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0