Love&Sex

7 seks položaja koje glatko možeš računati kao odrađeni trening

  • Ako to nije win-win situacija, ne znamo što jest?! I seks i vježbanje u jednom
  • Neki seksualni položaji očigledno zahtjevaju snagu i izdržljivost (mišića) poput stajaćeg položaja, a neki su neočekivani potrošači energije - poput starog dobrog misionarca
  • Donosimo 7 položaja s točnim objašnjenjima koje će mišićne skupine najviše uposliti

Stalno se žalimo da nemamo dovoljno vremena za sebe ni za stvari koje volimo. Pa zašto onda ne uštedjeti vrijeme i dvije ugodne i korisne stvari odraditi zajedno, seks i vježbanje, uz pomoć položaja koji zahtjevaju malo veći napor i uprezanje mišića.

Možda vas zanima 3 poze za seks koje muškarcima strašno idu na živce Rubrika Love&Sex Love&Sex

1. Misionarski položaj

Čudiš se, je li? Da, stvoren je za one "umorna sam" ili "baš mi se ne da" dane jer možeš ležati i stvarno ništa ne raditi, no primiš li se posla kako spada i odradiš misionarski entuzijastično, evo dobre vježbe. Dakle, ako na ritam partnerova tijela odgovoriš svojim ritmičnim kretnjama, mišići tijela će se dobro uposliti. Koncentriraj se da zdjelicu odižeš snagom svojih trbušnih mišića, a ne opterećujući donji dio leđa. Živahan misionarski dobra je vježba i za mišiće stražnjice - stišći ih i opuštaj.

anketa | Autor: miss7 miss7

2. Pseći položaj

Da bi održala ravnotežu i stabilizirala se na sve četri (dok te netko straga, hm, destabilizira) moraš uposliti sve mišiće trupa. Radi i guza dok pružaš otpor sili straga. A želiš li da ovo bude još jača vježba za ruke, osloni se rukama o zid ispred sebe umjesto da su na krevetu.

3. Stojećki

Tko je probao, zna da je teško. A tko misli da partner odradi sve jer te drži na rukama, očito nije probao. Dakle, tvoje ruke nose velik dio težine, a uposleni su, itekako, mišići cijelog trupa dok se trudiš da ne sklizneš s dragog. Druga je varijanta da jednom nogom stojiš na podu - rasteretila si malo ruke, ali noga radi, kao i tijelo da održiš ravnotežu. U oba slučaja, ovaj položaj od partnerice zahtjeva izdržljivost.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

4. Jahačica

Jasno je da ti imaš više posla kad zajašeš svog dragog koji leži (i uživa u komociji inače tvoje misionarske poze). Rade mišići guze, trupa, zdjelice. Ako si sportski nastrojena pa želiš pojačati intenzitet (vježbe, mislimo na vježbu) nemoj klečati nego čučni iznad njega. Pa da vidiš kako kvadricepsi bride!

5. Škarice

Ovo je jedan od najudobnijih položaja, svi leže, mišići ne nose nikakvu težinu. preporučuje se i trudnicama. Ipak, da ostanete spojeni potreban je određeni stisak - rade bedra, odnosno unutarnja strana bedra. Sjeti se ovog položaja prije ljeta, kad svi sugeriraju vježbe za savršene noge, ti jednu već znaš.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

6. Most

Slično kao pseći položaj: on kleči, no ti si se obrnula pa mu nisi okrenula leđa već lice. Što znači da se držiš na rukama i nogama u položaju mosta. Teško! Naporno! Rado sve: bicepsi, tricepsi, gluteusi, bedra, unutarnja strana bedra, trbušnjaci... Ako stvarno nisi Iron woman, ne očekuj da ćeš dugo izdržati u ovom položaju.

7. Iskorak

Tko je ikad išao na ikakvo vježbanje, zna što su iskoraci. Stojiš, napraviš što veći iskorak naprijed pa se snagom te noge naprijed dižeš i spuštaš dok je noga straga ispružena. Sad si u istom položaju samo što partner leži ispod tebe. Osim za kvadriceps, ovaj je položaj dobar i za tetive, mišiće na guzi, unutarnju stranu bedra. Upozori dragog da ćeš s vremena na vrijeme promijeniti nogu - da jednu ne nabildaš više od druge.

POGLEDAJ PETU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FOTOGRAF I GLAZBA

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0