Love&Sex

7 razloga zašto je ponekad dobro biti solo

„Biti solo“ je često drugima neshvatljivo – često čak i sramotno – a opisuje se kao „tužna“ životna faza između dvije veze. A to je apsolutna glupost!

Soliranje može imati svoje lijepe strane! Prije svega – veliku slobodu! Ako si solo, umjesto da žališ samu sebe, proslavi činjenicu da si napokon malo sama sa samom sobom! I uživaj! 

7 razloga zašto je dobro ponekad dobro biti solo: 

1. Zube si za vikend možeš oprati tek popodne. Možemo se čak i najesti luka za doručak – i tako je svejedno!

2. Možeš putovati. Kamo god želiš i s kim god želiš. Možeš spontano otići na neko kraće putovanje ili pak planirati dulje s frendicama ili nekom većom ekipom. Ne moraš nikome objašnjavati kamo ideš, zašto ideš, s kim ideš – i zašto si nekoga samoga ostavila kod kuće! 

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. Možeš se potpuno koncentrirati na svoju karijeru. Sada se napokon možeš fokusirati na željeno napredovanje u tvrtki u kojoj radiš, također možeš upisati neki tečaj koji odavno želiš. Planiranje obitelji i tako može još pričekati… 

4. Možeš biti zadovoljna sama sa sobom – zbog spoznaje da si sve što imaš sama priskrbila. I ne moraš to dijeliti ni sa kime ili čak dati nekome nakon prekida veze. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

5. Možeš kod kuće raditi što god želiš. Provesti cijeli dan u pidžami i cijeli vikend ne prati kosu, jesti češnjak, glasno i falš pjevati svoje omiljene pjesme, podrigivati… moramo li nastaviti niz?

6. Možeš planirati svoje slobodno vrijeme kako god želiš. Koliko je zapravo dobro kad ne moraš ići s nekim na nešto što ti se uopće ne sviđa? Jako dobro, zar ne?! 

7. Tvoje sreća ne ovisi o drugome. Da, tako je – ti si sam tvorac svoje sreće. Naučit ćeš bolje se slušati i ići svojim putem. Najvažnije od svega toga je da će ti porasti samopouzdanje – „sama“ si nešto postigla i sama možeš dobro i sretno živjeti.

I ZATO: 

Photo: Getty Images

Komentari 0