Love&Sex

7 pitanja koja ti otkrivaju jesi li zaista pronašla ljubav svog života

Sretna si u vezi, ali nisi sigurna je li on TAJ pravi? Donosimo 7 pitanja koja će otkriti jesi li s odgovarajućom osobom i ima li vaš odnos svijetlu budućnost.

Leptirići u trbuhu su super, ali ne traju vječno. Zaljubljenost može biti i samo prolazna, a ni srodne duše ne moraju biti srodne zauvijek. Bez obzira na to jesi li među onima koji vjeruju u sudbinu i "živjeli su sretno do kraja života", vjerojatno si se kad tad u životu zapitala jesi li u vezi s onim pravim i hoćete li provesti ostatak života zajedno. U nastavku donosimo 7 pitanja koja bi ti mogla pomoću u dolasku do odgovora: je li osoba s kojom si u vezi zaista savršena za tebe?

1. Pokušavaš li promijeniti svoju "bolju polovicu"?

Ako si u vezu ušla s misli kako ćeš na partneru promijeniti i "popraviti" sve mane koje ti se ne sviđaju - nećeš. I ta osoba sigurno nije za tebe. Osobu uvijek treba prihvatiti onakvom kakva jest, bez želje za promjenama karaktera. Jedino će takav odnos opstati i potrajati na duge staze...

2. Pokušava li osoba s kojom si u vezi promijeniti tebe?

Želiš li biti u vezi gdje partner stalno ima potrebu korigirati tvoju osobnost i navike? Ne, ne želiš. Ti si ti, a on je on. I ako oboje to ne prihvaćate, vaša veza nema baš neku blistavu budućnost. Ne želiš se pretvarati da si nešto i netko tko nisi, a osoba koja upravo to u tebi budi - nije za tebe. Ovo nije film u kojem oboje glumite neke uloge, ovo je vaš život!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

3. Ima li kemije među vama?

Ok, leptirići brzo nestaju, ali uzbuđenje kad se nalaziš ili vidiš svog partnera - mora biti prisutno. Kemiju ne možeš fejkati ni prisiliti; ona ili postoji ili ne. Seks nije najvažnija stvar u vezi, ali je važna. Ako ne osjećate fizičku i seksualnu privlačnost, vrijeme je za rastanak. 

4. Jesi li se u međuvremenu udaljila od nekih prijateljica?

Ako si se udaljila od svojih prijateljica nakon ulaska u vezu s novim partnerom, nešto ne valja. Nije poanta u tome da se ograničiš na jednu osobu i zaboraviš na sve ljude iz svog života. Poanta je da se nova osoba uklopi u tvoj život bez ikakvih promjena i ružnih rezova prijateljstva. Ako si izgubila kontakt sa vlastitim prijateljicama, nešto ne valja...

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

5. Jesi li u vezi iz dosade ili pritiska društva?

Jesi li ušla u vezu iz dosade? Da, razumijemo te. Sve su tvoje frendice u dugim i sretnim vezama, neke i u brakovima, a tebi nedostaje partner. Ako si u vezi samo zato što ne želiš biti sama, ta veza neće imati duži rok trajanja. Nemoj forsirati nešto što ne ide, budi strpljiva, vjeruj u ljubav i traži upravo to!

6. Što ti zaista govori tvoja intuicija?

Ako ti tvoja intuicija govori da to možda i nije to - poslušaj ju. Svaka i najmanja naznaka da nisi s pravom osobom u pravoj vezi je dovoljan alarm koji trebaš poslušati. Ne brini, tvoja te srodna duša negdje čeka, ne trebaš ju tražiti u krivim ljudima niti trošiti svoje vrijeme u vezama u kojima se ne osjećaš najbolje. 

7. Jesi li iskrena prema sebi?

Uvijek moraš biti stopostotno iskrena prema sebi i priznati si ako nisi najsretnija ili najispunjenija. Uvijek si trebaš biti na prvom mjesto i da - sebično gledati svoje osjećaje! Na kraju krajeva, zapamti jedno: samo sa sobom moraš živjeti zauvijek i neka ti ta veza bude primarna. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0