Love&Sex

7 malih stvari koje seks mogu učiniti puuuno intenzivnijim

  • Tko zna prave trikove, odmah mu može biti zabavnije u krevetu. Otkrit ćemo ti neke sjajne…
  • Da, to čak znači i da se ponekad seks može i isplanirati unaprijed (iako svaka čast spontanome)

Seks je najjednostavniji, ali ujedno i najstrastveniji i vjerojatno najzanimljiviji put za jačanje veze s partnerom. Međutim, seks nije kod svih parova intenzivan doživljaj za obje strane. Pri tome je sasvim jednostavno prepustiti se više jedno drugome, intenzivnije se međusobno doživjeti te zajedno uživati u orgazmima. 

1. Reci što želiš 

Tko u krevetu stalno drži zatvorena usta te ne ispušta ni glasa, propušta veliku priliku. Možeš reći partneru što ti se sviđa, što želiš od njega te što bi rado isprobala. Vidjet ćeš da će tvom partneru biti puno lakše stimulirati te – i tako će seks biti intenzivniji. 

Inače, ne trebaju to uvijek biti riječi: pokaži mu što ti se sviđa – stenjanjem! Većinu muškaraca to uzbuđuje, što je dobitak za oboje. 

2. Svjesno diši 

Jedan sasvim lagan, a učinkovit trik za intenzivniji seksualni život je zajedničko svjesno disanje. Pazi na to kako diše tvoj partner te se uskladi s njegovim ritmom disanja. To je savjet iz tantričkog seksa – zajedničkim ritmom osjetiti ćete novi, snažniji intenzitet. 

3. Isključi se 

Za vrijeme seksa ćeš se najlakše isključiti kad točno to napraviš sa svim mogućim aparatima i stvarima koje te mogu ometati. Isključi televizor, mobitel, smartwatch… Samo tako se ti i partner možete potpuno koncentrirati jedno na drugo. 

4. Kućne ljubimce ostavi izvan sobe 

Koliko god da voliš svoju mačku ili psa – kad se seksaš sa svojim partnerom, ostavi kućnog ljubimca u drugoj prostoriji. To je vrijeme samo za vas dvoje. Kako da se prepustite u potpunosti jedno drugome kad pored tebe mijauče mačka ili pas trči s lopticom u ustima?! 

5. Pobrini se za red 

U tvojoj spavaćoj sobi mogu se odvijati samo dvije stvari: spavanje ili seks. Sve što ti za to nije potrebno nema što raditi u spavaćoj sobi. Tamo, na primjer, nikada ne smije biti radni stol. Skreće misli s najljepše stvari na svijetu na posao, račune, zadatke…

6. Dobro gledaj 

Puno ljudi za vrijeme seksa automatski zatvori oči. Tko to radi, propustit će neke stvari. Istraživanja su pokazala da pogled u oči sa male razdaljine djeluje umirujuće. Osim toga, vizualni podražaji igraju važnu ulogu za vrijeme seksa. Dakle, gledaj mirno svog partnera kad si s njim u krevetu. Vidjet ćeš kako će se zajednički doživljaj intenzivirati. 

7. Planiraj unaprijed 

Spontani seks može biti uzbudljiv. Jednako tako je uzbudljiva i večer kad potpuno svjesno isplaniraš te realiziraš seks s partnerom. Dobro sve isplaniraj i pripremi sve kako najviše voliš:  na primjer, priušti si opuštajuću kupku ili zajedno nešto fino pojedite – kako god, važno je da polako raste raspoloženje i da se lagano prepuštate intenzivnom zajedničkom doživljaju. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0