Love&Sex

6 znakova da uništavaš svoju vezu, a nisi toga svjesna

Imaš osjećaj da nešto u tvojoj vezi nije kako bi trebalo? Za to može postojati neki jednostavan razlog

Nekako nije sve OK između tebe i tvog najdražeg? Stalno nalaziš razne razloge za svađu ili žučne diskusije? Možda za to postoji jednostavno objašnjenje – a greška nije u njemu… 

6 znakova da uništavaš vezu, a to ne primjećuješ: 

1. Stalno si (barem malo) živčana. 

Stalno moraš nešto predbacivati svom partneru i nikad nisi 100 posto zadovoljna vezom? Može biti da grčevito tražiš probleme gdje ih zapravo nema. A to može rezultirati nezadovoljstvom kod tvog partnera, koji ne može ništa protiv toga. P.S.: nitko nije savršen! Pomiri se s tim. 

2. Nakon svađe brzo se smiriš. 

Nakon što si složila pravu dramu i sve mu moguće i nemoguće predbacila u facu, brzo se skuliraš. Čini se kao da ti treba ispušni ventil. Nakon napada bijesa smatraš kako to nije bilo tako strašno i zapravo se pitaš zašto si se toliko uzbudila? Možda problem nije u tvom partneru, nego u tebi?

3. Ti si ta koja uvijek započinje svađu. 

Kad razmisliš o nedavnim konfliktima sa svojim partnerom, ti si bila ta koja je počela sa svađom? Onda je velika vjerojatnost da si u potrazi za dramom. Ta osobina može tvojoj vezi napraviti nepopravljivu štetu. 

 

4. Tvoja okolina te „iz milja“ zove kraljicom drame?

Recimo to ovako: ovu titulu ne može svatko zavrijediti. 

5. Tvoje prijateljice mogu nabrojati 100 negativnih aspekata tvoje veze, ali jako malo pozitivnih?

Razlog tome je najvjerojatnije u činjenici da frendicama često šalješ poruke u kojima nabrajaš probleme u vezi, umjesto da se koncentriraš na lijepe stvari. I naučiš cijeniti isključivo te lijepe i pozitivne stvari. 

6. Ti si (bez razloga) ljubomorna. 

Nemamo ništa protiv malo obrambenog stava prema svojem „području“ – ali dok god je tvoje ponašanje pristojno. Međutim, ako se uhvatiš kako nagovaraš dečka da ne ide na tulum, da se ne nalazi toliko često s prijateljicom s kojom je odrastao, te u svakoj poluprivlačnoj ženi vidiš prijetnju – očito je ozbiljna ljubomora u igri. Ako je neosnovana, to znači da imaš problema s povjerenjem. A bez povjerenja nema niti zdrave veze. 

 

Rješenje: 

Ako se jedna ili više točaka s ovog popisa nalaze na tvojoj listi ponašanja u vezi, trebaš ubuduće paziti te dvaput razmisliti prije nego napraviš dramu i tragediju. Zbog takvog ponašanja će prije ili kasnije tvom partneru puknuti film – a to onda može loše završiti. 

„Je li taj problem uistinu problem zbog kojeg se isplati svađati?“, „Živcira li me to ponašanje možda zato jer sam nezadovoljna sobom?“ ili „Hoću li tu situaciju i sutra smatrati dramatičnom?“, pitanja su koja si isplati postaviti.

Photo: None

Komentari 0