Love&Sex

6 najboljih načina za nevjerojatan seks za vrijeme mjesečnice

  • U istraživanju provedenom 2016. je 55 posto muškaraca i žena izjavilo da je seksualni odnos za vrijeme menstruacije prirodan i/ili li sjajan
  • Ipak, to je najpogodnije vrijeme za širenje neugodnih bakterija, poput klamidije ili gonoreje 
  • Ovih šest savjeta pomoći će ti da seks za vrijeme mjesečnice bude što sigurniji - i što uzbudljiviji


Ti su dani u mjesecu ... i da, još uvijek to želiš učiniti. Sasvim razumljivo je u istraživanju provedenom 2016. je 55 posto muškaraca i žena izjavilo da je seks za vrijeme menstruacije prirodan i/ili li sjajan. Dakle, ispada da je seks za vrijeme menstruacije - ugodan seks. „Za vrijeme tvoje mensturacije može se dogoditi jedan od tvojih najseksualnijih trenutaka", kaže seksualna terapeutkinja Vanessa Marin. Drugim riječima, mnoge žene su supernapaljene tijekom mjesečnice (zvuči poznato?). I, ako pomisao na seks tijekom menstruacije izaziva kod tebe osjećaj gađenja, evo činjenica: “Zdravo je i nemaš se čega sramiti. Može biti kao seks u bilo kojem drugom dijelu mjeseca.“

Ipak, nekih problema ima

Ali, prije nego što krenemo s uputama, razgovarajmo o zdravstvenim problemima, ako ih ima. "Medicinski gledajući, seks u menstruaciji je sasvim u redu", kaže dr. Mary Jane Minkin, profesorica ginekologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Yale. Jedini problem je što je to najpogodnije vrijeme za širenje neugodnih bakterija, poput klamidije ili gonoreje, kaže ona. To ne znači da ste izloženi dodatnom riziku, ali općenito sluznica cerviksa koja je prisutna u određenim razdobljima pomaže u zaštiti protiv bakterija koje uzimaju put do vrata maternice. Odgovor? Kondomi, kondomi, kondomi, kaže ona – i to vrijedi za bilo koji dan u mjesecu.
To također rješava sljedeći problem: moguću trudnoću. "Neke žene misle da ne mogu ostati u drugom stanju. Međutim, sperma se može zadržati duže vrijeme, a ako ovuliraš rano tog mjeseca, postoji mogućnost da zatrudniš ako ne koristiš kontracepciju ”, kaže dr. Minkin.

A sada pogledaj kako seks za vrijeme menstruacije učiniti nevjerojatno dobrim:

1. Prebaci to u svoju korist

Umjesto da brineš o svim dodatnim tekućinama, gledaj na to kao plus - na kraju krajeva, to je samo dodatni prirodni lubrikant. "Ako ti je podmazivanje problem, vjerojatno ćeš zavoljeti seks za vrijeme menstruacije", kaže dr. Marin. A malo dodatnog lubrikanta nikad nije naodmet... Još jedan plus seks za vrijeme menstruacije: "Može povećati prag tolerancije boli", ublažiti glavobolje, grčeve i druge ne baš tako zabavne stvari kojima se baviš tijekom tog razdoblja.

2. Pripremi krevet

Ako si zabrinuta da će plahte biti crveno obojane, stavi tamni ručnik „ispod“, a nakon seksa ga baci u pranje, kaže dr. Marin. Jednostavno.

3. Idite pod tuš

Još uvijek malo sumnjaš u sve to? Iskušajte seks pod tušem. Jedva ćete primijetiti malo krvi, možete oprati jedno drugoga te iskušati neke nove seksi položaje.

4. Budi taktična

Izvadi tampon prije seksa. Budimo realni: nećeš jako curiti za vrijeme seksa. I vjerojatno seks neće biti toliko neuredan kao što očekuješ, kaže dr. Marin. Štoviše, ako to radite na „lakši“ dan (na početku ili na kraju menstruacije), definitivno imaš manje razloga za brigu.

5. Pokušaj s menstrualnom šalicom ili diskom

Menstrualne šalice i diskovi sjede na takav način u tvom tijelu da hvataju krv, ali također možeš imati seksualni odnos. Kada imaš jedan od njih, ne moraš brinuti o curenju ili izlijevanju. A ako se odlučite za menstrualnu šalicu, budi sigurna da na specifikaciji proizvoda piše da ga smiješ nositi tijekom seksa.

6. Lezi na leđa

Misionarski ili bilo koji položaj u kojem si na leđima vjerojatno je najbolji izbor, jer je manje vjerojatno da ćeš procuriti. Međutim, bilo koji položaj koji voliš i u kojem se osjećaš dobro je sasvim OK. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0