Love&Sex 7317 prikaza 31. ožujka 2018.

5 znakova da iz ove „skoro pa veze“ neće biti ništa ozbiljno

Thinkstock.

Veza u koju si uletjela „na brzaka“ može biti vrlo uzbudljiva – sve je tako svježe, tako novo, tako lijepo…

Leptirići u trbuhu zaslužni su za uzbudljive osjećaje, a veselje prije svakog susreta s izabranim golemo je. Koliko god da je lijepa ta faza prije „prave“ veze, toliko može biti i bolna. I to onda kad ta faza postane trajno stanje. Onda se čežnja ne pretvara u međusobnu toleranciju i suživot, a početna neizvjesnost pretvara se u živčano iščekivanje – i u najgorem slučaju u psihičku ovisnost. 

Kako ćeš prepoznati da iz „skoro pa veze“ nikad neće biti ništa 

1. Neredovito kontaktirate 

Potajno želiš svakodnevni kontakt i svaki puta kad ti zazvoni mobitel nadaš se da je to ON? Ali, on ti neredovito piše i zapravo ti ne dopušta da postaneš dio njegovog života? I to tjednima – pa si zbog toga jako žalosna? Nažalost, to su znakovi da si zauzela manje mjesta u njegovom životu – nego on u tvom. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

2. Stalno si zbunjena 

Cijelo vrijeme preispituješ što govori i radi? Cijeli dan si loše volje ako se ne javi jer misliš „da te je sigurno zamijenio drugom“? A kad se ipak javi, onda si najsretnija žena na svijetu? Stalno promišljanje i mozganje znak je da nije sposoban pružiti ti potrebnu sigurnost u vezi. U konačnici će se nakon nekog vremena sve raspasti. 

Možda vas zanima... Muškarci pričaju o svojim najodvratnijim prekidima veze Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Niste još bili na romantičnom spoju 

Sastajete se u kafićima i raznim birtijama, ali još se nekako ne događa ono što bi željela (držanje za ruku, poljupci, milovanje…)? I to čak i ako unaprijed znaš da je seks zapravo konačni „cilj“? A ti bi radije otišla na piknik, u šetnju ili uživala u finoj večeri u dvoje – a njemu je to sve bez veze? Šteta što imate totalno različite predstave o tvojoj „ulozi“ u njegovom životu. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

4. Sastajete se samo navečer 

Nažalost, i to je prilično jasan znak. Ako nema volje za vikend otići s tobom na izlet, družiti se s tvojom ekipom ili jednostavno ljenčariti cijeli dan s tobom – očito mu to nije najviši prioritet. A ako je on još za tebe apsolutni broj 1, vremenom ćeš postati nesretna i nezadovoljna. 

5. Neodređen je 

Ne može odlučiti kad ćete se sresti, otići na spoj, ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep i nikad ne znaš misli li to što kaže? Povjerenje je osnova dobre veze – ako te stalno ostavlja u neznanju i nedoumici, to će te nepotrebno boljeti. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Što napraviti ako te „skoro-veza“ čini nesretnom?

Najbolje je poslušati svoje srce – ako primijetiš da si već emotivno ovisna o njemu i da se tvoje raspoloženje mijenja ovisno o tome kako se trenutačno ponaša prema tebi, onda trebaš biti svjesna da se moraš osloboditi te veze prije nego postane još teže. Najprije mu trebaš otvoreno reći sve o svojim osjećajima, jer možda je samo nesiguran i želi ti ostaviti dosta slobodnog prostora. Ali, ako svojim mislima i brigama naletiš na nerazumijevanje ili ako on sve pretvori u vic, napusti tu nezdravu vezu! I otvori dobro oči te potraži nekoga tko će te usrećiti! 

Komentari 0