Love&Sex

5 najčešćih problema dugih veza - i kako ih riješiti

Nijedna veza nije savršena, ima uspona i padova. Evo koji su najčešći problemi s kojima se susreću parovi u dugim vezama

U vezi nije uvijek sve savršeno i ne vlada samo mir i sreća. Kada se skinu „ružičaste naočale“ i suočite se s realnom svakodnevicom, dočekaju vas neki problemi te iskušenja. Ali, glavno pitanje nije zašto se to događa već kako ćete to riješiti...

#1 Nemate si više toliko toga za reći

U početku ste mogli dugo u noć razgovarati jer ste htjeli saznati sve jedno o drugome. U nekom se trenutku, međutim, potreba za razgovorom se smanjuje i pričate zapravo sve više o svakodnevnim stvarima. Ali nije to tako loše! Mali savjet: svjesno uzimate vremena za razgovor. Na primjer, tijekom jela nemojte gledati televiziju, već jednostavno pričajte.
 | Autor:

#2 Želite provoditi više vremena s drugima

Na početku veze se svaki slobodan trenutak želi provesti s voljenom osobom – prijateljice moraju čekati u redu (što one i naravno razumiju, ako su dobre frendice ). Ali jednom dođe vrijeme kada opet poželiš otići tulumariti s prijateljicama ili bar na poštenu kavu, što može dovesti do svađa u vezi. Vrlo je važno pronaći pravu ravnotežu i ne dati osjećaj partneru da je postao nevažan, ali svejedno izboriti vrijeme za sebe.

#3 Zajednički životni plan

Jednom dođe i taj trenutak – razgovor o budućnosti. Imate li slične predodžbe o životu? Djeca ili radije karijera u prvom planu? Možda odlazak u inozemstvo? Pri ovom važnom razgovoru se lako mogu pronaći neke prepreke, ali oboje ih morate preskočiti - kompromisima.  

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

#4 Manjak seksa

Ako ste se u prvih godinu dana veze često seksali, a sada je želja za seksom postala manja, ne brini, to je potpuno normalno. Želja će se opet povećati nakon nekog vremena ;)

#5 Male stvari vas nerviraju

Umivaonik je uvijek pun njegovih dlaka, tvoje donje rublje je posvuda razbacano na podu?  Na početku veze svatko više pazi, a kasnije se svi opustimo. No, ponekad sitnice mogu postati krupne stvari, zato, ako te nešto jako živcira kod njega, reci mu to i usput ga pitaj što njega živcira kod tebe. 

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0