Love&Sex

5 koraka što učiniti ako ti se više ne javlja

Situacija koju svi znamo – prvi spoj je bio savršen i polako se misli počinju vrtiti samo oko jedne osobe. No, umjesto da uživamo u tom prekrasnom vremenu, počinjemo analizirati svaki detalj sa svojom prijateljicom.

Zapravo bi vrijeme upoznavanja trebalo biti najljepše razdoblje: ali kada svaki puta ideš provjeriti mobitel, a njegove poruke nema i kada ti zazvoni telefon, a ne zove te on, to razdoblje postaje jednostavno mučno. Upravo počinju problemi: u iščekivanju se nalazimo u začaranom krugu pakla, umjesto da uživamo u predivnom trenutku. Zaključak: potreban nam je plan i to u 5 koraka:

Prije nego što počnemo, 3 puta duboko udahnite i prestanite razmišljati.

Koliko dugo?

Prije svega ćemo razjasniti koliko se dugo nije javio. Imaš osjećaj da je prvi spoj prošao odlično ali ti svejedno ne odgovara na poruke? Da, to je teško ali ostavi situaciju takva kakva je. On će također u vezi izbjegavati diskusije i ozbiljne razgovore iako je to kukavički. Dopisuješ se dalje i nakon spoja, nasmijava te ne samo na spoju nego i preko poruka i svakodnevno pričate? Savršeno ! Ako je tako, nema ništa loše u tome ako ti se ne javi 3 sata. Ili 5. Ili 7. Ostani mirna! Sve je u redu ako ti se javi na kraju dana i ne izbjegava pitanja. Postoji mnogo razloga zašto ti često ne odgovara na poruke, pa čak ako se radi o tome da mu jednostavno treba vremena da ti potpuno iskreno odgovori na poruku. Samo nemoj previše analizirati.

via GIPHY

Kome najviše vjerujete?

Kada se opet počneš brinuti, povjeri se osobi koja te stvarno dobro poznaje. Reci joj sve o svojim strahovima, brigama, željama i mislima - čak iako se neke stvari čine apsurdnima. Pusti svoje misli i poslušaj tuđe mišljenje..

Budi direktna

Inače se često čujete, no odjednom su poruke postale sve rjeđe i rjeđe. Odmah pomisliš na najgore, da te iskorištava, da si jedna u nizu i zamišljaš si najgori mogući scenarij. S time se samo ubijaš u pojam. Zašto si ne pojednostaviš stvari i izravno ga pitaš na čemu ste. Nemoj okolišati niti nemoj doći do odgovora okolnim putem. Samo se mučiš. Ako dobiješ odgovor poput „Imam puno posla pa ne stignem odgovoriti“ ili „ Oprosti, bio sam zauzet, pa nisam stigao..“ - tada budite oprezni. Možda jednostavno nije zainteresiran pa mu je teško izravno reći. Zato ne moraš i ti tako.

via GIPHY

Imaj samopouzdanja!

Prestani odmah razmišljati o tome zašto on upravo tebe želi. Zainteresiran je za tebe, jer inače nikad ne bi došlo do spoja. Počni napokon gledati na sebe kao posebnu i jedinstvenu osobu, i koji god muškarac te odabere će zasigurno biti najsretniji na svijetu. Samo si izbirljiva, želiš samo ono najbolje jer si svijesna da najbolje i zaslužuješ.

Budi strpljiva i iskrena

Odi na piće sa prijateljima, bavi se sportom i izbaci negativnu energiju iz sebe. Nemoj ga daviti porukama ali budi uvijek iskrena. Ako cijela stvar potraje tjednima a ti si i dalje nesigurna, reci mu otvoreno kako se osjećaš. Najkasnije do tada bi trebala dobiti jasnu poruku, zato glavu gore!

via GIPHY

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0