Love&Sex 19. kolovoza 2017.

5 čarobnih riječi ako je on nesretan

Imaš osjećaj da ti je partner nezadovoljan ili čak nesretan u vezi? Bilo da ga muči nešto "veliko" ili tek sitnice, nekoliko riječi može napraviti razliku i biti put prema rješenju problema

Ok, znamo da se i velike i male stvari u vezama rješavaju najlakše (i jedino?)razgovorom. Problem neće nestati ako se na njega ne obaziremo. Vidiš li da je partner nesretan, vijeme je da se nešto poduzme. Jer nezadovoljstvo koje se gomila vodi u katastrofu. A znamo kako je većini muškaraca teško pričati o osjećajima, možda će biti presretan da razgovor potakneš ti. I to uvažavajući činjenicu da ga nešto muči.

1. Znam da nisam jednostavna, ali napravit ću sve za tebe!

Istaknuti partneru da si svjesna da nisi najjednostavnija osoba na svijetu može biti itekako korisno jer budimo iskreni: koliko je ljudi spremno to otvoreno i priznati? Nije lagano, kao niti reći da si spremna  promijeniti se i raditi na vezi. No to su temelji dobre veze, oba se partnera moraju se prilagođavati. Pri tom ne znači da se moraš odreći nečeg suštinski svoga, ali možda biti malo urednija, ako vidiš da to njemu puno znači, nije tako strašno, zar ne?

2. Reci mi iskreno što te muči. Obećavam ti da se neću uvrijediti.

Mnogima je u vezi teško priznati što ih muči. Pitaj svoga partnera otvoreno što mu smeta i obećaj  mu da se nećeš uvrijediti na njegove riječi . Takav pristup može riješiti mnoge probleme. 

3. Uzmi si onoliko vremena koliko ti je potrebno.

Ako tvoj partner nije 100% zadovoljan vašom vezom, ponekad je najbolje da se malo odvojite. To sad ne znači „prekid na neodređeno vrijeme“, nego jednostavno znači da tvom partneru treba malo vremena da razmisli. Malo odvojenosti nekada dobro dođe.

4. Spremna sam promijeniti neke stvari... samo mi otvoreno reci što želiš!

Najbolja stvar koju možeš napraviti je ponuditi svome dragome spremnost na rad u vezi, a i na sebi. 

5. Volimo se i upravo zbog toga ćemo riješiti sve naše probleme!

Ako to oboje stvarno želite, onda ćete i uspjeti u svome naumu.

Komentari 0